AK Parti 6. Olağan Kongresi’nde Ege Bölgesi’nden Kimler Listede Yer Aldı?

AK Parti 6. Olağan Kongresi’nde Ege Bölgesi’nden Kimler Listede Yer Aldı?
Yayınlama: 19.08.2018
A+
A-

AK Parti 6. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. AK Parti’nin yeni Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) listesinin belli olduğu kongrede yeni MKYK listesinde 27.dönemden 42 milletvekili 8 milletvekili olmayan üye ve 29 yeni üye var. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, 1380 oy ile yeniden AK Parti Genel Başkanı oldu.Ege Bölgesi’nden ise 5 isim adını MKYK listesine yazdırmayı başardı. 

İşte Ege Bölgesi’nin AK Parti MKYK’daki sesleri:

27. Dönem AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan

5 Eylül 1965’te Kütahya’da doğdu. Baba Adı Yüksel, anne adı Saide’dir.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir; Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünü bitirdi.Özel sektörde 15 yıl muhasebe müdürlüğü yaptı. Bir müddet ticaretle iştigal ederken, bazı şirket ve holdinglerde yönetim kurulu üyeliği yaptı.Gediz Milli Gençlik Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı görevinde bulundu. Gediz Devlet Hastanesi Yaptırma Yaşatma Derneği, Gediz Genç İşadamları Derneği ve Gediz’i Güzelleştirme Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarında yönetici olarak görev aldı. Gediz İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Kurucu Üyeliği ve Başkanlığı görevinde bulundu. AK PARTİ Gediz İlçe Başkanlığı kurucu üyesi olup,3 dönem AK PARTİ Gediz İlçe Başkanlığı yaptı.KİT Komisyonu üyesidir.İngilizce ve Arapça bilen Tan, evli ve üç çocuk babasıdır.

27. Dönem İzmir Milletvekili Hamza Dağ

1 Mart 1980’de Manisa Demirci’de doğdu. Baba adı Resul, anne adı Hacer’dir.

Avukat; Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.Serbest avukat olarak çalıştı. Değişim Avukatlar Grubunun kurucusudur.24. 25. ve 26.Dönemde İzmir Milletvekili seçildi. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonu Üyeliği görevinde bulundu. AK Parti AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır.Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Dağ, evli ve 3 çocuk babasıdır.

27. Dönem Aydın Milletvekili Metin Yavuz

1969 Söke doğumlu. İlköğretim ve lise eğitimini Söke’de aldı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme bölümü öğrenimi devam ediyor.

2012 yılında Söke’de hizmet vermeye başlayan Özel EGEMED Hastanesi’ni kurmuş ve sağlık sektöründe bölgenin en büyük tam donanımlı özel hastanesini hayata geçirmiştir .Didim, Kuşadası, Aydın ve İzmir’de de Egemed Hastanelerini hayata geçirerek bölge de vatandaşlara sağlık hizmeti vermeyi hedeflemektedirler.

1992 yılında Anavatan Partisi Gençlik Kolları Kurucu Başkanlığı ile başlayarak dönem içerisinde partinin değişik kademelerinde aktif görev yaptı. Söke Genç İş Adamları Derneği Kurucu Yön. Kur. üyeliği ve bir dönem başkanlığında bulundu. Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan vekilliğinde 6 yıl görev yaptı. 30 Mart 2014 Yerel seçimlerinde AK PARTİ Söke Belediye Başkan Adayı oldu. Söke’nin değişik dernek ve vakıflarında görev alarak destek verdi.

Yavuz AK Parti’den 27.dönem Aydın milletvekili adayı olarak gösterilmiştir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

27. Dönem Manisa Milletvekili Murat Baybatur

21 Nisan 1978’de Almanya’da doğdu. Baba adı Şaban, Anne adı Sevil’dir.

İş Adamı; Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölümünü bitirdi.AK PARTİ Manisa Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi, AK PARTİ Manisa Kurucu İl Gençlik Kolları Başkanı olarak görev yaptı. 2011 yılında AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Manisa İl Başkanı olarak göreve getirildi.25. ve 26. Dönem Manisa Milletvekilliği süresince TBMM’de Güvenlik, İstihbarat ve Milli Savunma Komisyonları ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİTPA) üyesi olarak görev yapmıştır. 27. Dönemde yeniden Manisa Milletvekili seçilen Baybatur; Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Sözcüsü ve Uluslararası Asya Parlamenter Asamblesi (APA) üyesi olup halen görevlerine devam etmektedir.22 Mayıs 2016 tarihinde yapılan AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi seçilen Baybatur, 23 Mayıs 2017 Tarihinde yapılan 3.Olağanüstü Büyük Kongresi’nde de MKYK Üyesi seçilerek görevine devam etmektedir.Almanca bilen Baybatur, evli ve 2 çocuk babasıdır.

27. Dönem İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya

2 Temmuz 1973’te İzmir Torbalı’da doğdu. Babasının adı Ünal, annesinin adı Nermin’dir.

Hukukçu; 1994 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni dereceyle bitirdi. Vatani görevini Jandarma Komando Asteğmen olarak 1997 yılında Tunceli Nazımiye Jandarma Komando Bölüğünde tamamladı.Kurucusu ve sahibi olduğu hukuk bürosunun yöneticiliğini gerçekleştirdi. Yerli ve yabancı birçok şirkete Hukuki Danışmanlık hizmeti verdi. Konya ve Aydın Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurullarında Hukukçu Üye olarak görev yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görevler aldı.AK Parti’de Torbalı İlçe Başkanlığı, İzmir İl Başkan Yardımcılığı ve Teşkilat Başkanlığı, İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerinde bulundu.26. Dönem İzmir Milletvekili seçildi. TBMM Adalet Komisyonu Üyesi, AK Parti MKYK Üyeliği ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerini sürdürdü.İngilizce bilen Kaya, Diş Hekimi Pınar Çağlar Kaya ile evli ve Beyza isimli bir kız çocuğu babasıdır.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.