Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti Aydın’da Vaatlere ‘Erken’ Başladı

Ak Parti Efeler İlçe

Ak Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, Aydın’da esnafları ziyaret etti. Esnaflarla sohbet eden Gülaştı, Aydın’da belirli bir metreküpe kadar suyu ücretsiz yapmayı planladıklarını açıklayarak yerel seçim çalışmalarına erkenden başlamış oldu.

 

AK Parti Efeler İlçe Başkanlığı, Mart 2019’da yapılması beklenen yerel seçimler için çalışmalarına şimdiden başladı. Esnafı ziyaret eden İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni AK Parti’nin alması halinde belirli bir metreküp kadar suyu ücretsiz yapabileceklerini söyledi. Bu vaatler son zamanlarda kulislerde sıkça dolaşan ve Ak Partili kurmaylar tarafından yalanlanan ‘Yerel seçimler erkene mi alınıyor?’  sorularını yeniden akla getirdi.

Aydın su faturalarının vatandaş için önemli bir yük haline geldiğini iddia eden ilçe başkanı Gülaştı, “Su faturalarını ucuzlatmak için projelerimiz var. Biraz daha bekleyelim. Belirli bir metreküpe kadar ücretsiz yapılmasını bile düşünüyoruz. Ben memur çocuğuyum. Küçükken babam faturaları alt alta koyar bütçesini hazırlardı. Su faturası eline geçtiği zaman bir kenara koyardı. Bunu herhangi bir gider olarak görmezdi. Şimdi babam emekli. Faturaları yine bir araya topluyor. Elektrikten sonra ikinci gider su faturası oluyor. Su faturası, artık Aydın’da yaşayan bir ailenin ikinci gideri haline geldi. Aydınlıları bu durumdan kurtarmamız gerekiyor. Konuyla ilgili çalışmalara başladık” diye konuştu.

‘En güzel hediyeyi vermek istiyoruz’

Türkiye’de AK Parti teşkilatları arasında seçim startını veren ilk teşkilat olduklarını kaydeden Çağatay Gülaştı, şu ifadeleri kullandı:
“24 Haziran seçim kararı verildiği zaman 1 Mayıs itibariyle Efeler İlçe Başkanlığı olarak Seçim Koordinasyon Merkezi’ni Türkiye’de açan ilk ilçe olmuştuk. Biz yine Cumhurbaşkanımızdan aldığımız mesaj doğrultusunda yerel seçimlere de Türkiye’deki ilk seçim startı veren AK Parti Teşkilatı olduk.
Bugün itibariyle verdikleri teveccühle 4 milletvekilini Aydın’da çıkartan esnaflarımızla buluşup projeleri anlatmaya başladık. Hem Büyükşehir Belediyemizi, hem de Efeler’i AK Parti ile buluşturarak Cumhurbaşkanımıza, rahmetli darbe mağduru, demokrasi şehidi Adnan Menderes’in memleketinde en güzel hediyeyi vermek istiyoruz.”

“Erken seçime hazırız”

Gündemde olan “Yerel seçimler erken tarihe alınacak mı?” sorusuna da yanıt veren Gülaştı, “Şu anda mevcut anayasal tarihler doğrultusunda seçim çalışmalarına başladık. Seçimi erkene almak için meclisimiz çalışma yaparsa, bizim için sorun değil. Biz bugün itibariyle seçim startını verdik. Erken seçime de AK Parti Efeler İlçe Başkanlığı olarak hazırız” dedi.

‘Yerel Seçimler de mi erkene alınıyor?

Ak Partili ilçe başkanının bu vaat dolu açıklamaları son günlerde gündemi yoğun şekilde meşgul eden yerel seçimler erken bir tarihe mi alınıyor tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı. Daha önce Ak Parti hükümeti Genel seçimlerin erkene alınması gibi bir planlarının olmadığını söylemiş daha sonra MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin de talebi ile Genel seçimleri 2 buçuk ay gibi kısa sürede yapılmasına karar vermişti.

Kaynak: mansetaydin.com