AK Parti İl Başkanlığı için kulislerde kimlerin ismi geçiyor? Kim kimi destekliyor?

AK Parti Denizli 7’nci Olağan İl Kongresi öncesi mevcut Başkan Necip Filiz’in aday olmayacağını açıklamasının ardından partinin Denizli’deki yeni liderinin kim olacağı merak ediliyor. Partide temayül yoklamalarının ardından 3 isim belirlenecek ve bu isimler Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Peki AK Parti Denizli’de il başkanlığı için kulislerde kimlerin ismi geçiyor? Hangi grup kime destek verecek?

AK Parti İl Başkanlığı için kulislerde kimlerin ismi geçiyor? Kim kimi destekliyor?
Yayınlama: 13.11.2020
A+
A-

AK Parti Denizli 7’nci Olağan İl Kongresi’ne gidiyor. Kongre öncesi mevcut Başkan Necip Filiz aday olmayacağını açıkladı.  Yeni il başkanını belirlemek için ilk adım temayül yoklamasında atılacak. 13 ve 14 Kasım tarihlerinde parti binasında gerçekleştirilecek temayül yoklaması ile parti tabanının öne çıkardığı 3 isim belirlenerek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. 

AK Parti’de temayül yoklaması ile parti tabanının gönlünde yatan isimler belirlenecek iken, kulislerde il başkanlığı için ismi geçen ve hangi grubun kimi desteklediği de merak konu oldu. İşte Deda Haber’in ulaştığı kulis bilgileri.. 

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı ekrem-baser-1.jpg

EKREM BAŞER

AK Parti içinde ismi il başkanlığı için güçlü zikredilen isimlerden biri Merkezefendi eski İlçe Başkanı Ekrem Başer. Merkezefendi İlçe Başkanlığı seçimlerinde aday olamayan Başer, il başkanlığı için destek sahibi isimlerden biri. Başer’in il başkanlığı yolunda destekçisinin ise Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Sema Ramazanoğlu, eski Milletvekili Bilal Uçar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki olduğu parti içinde genel olarak uzlaşılan isim olduğu ifade ediliyor.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı muhammet-subasioglu.jpg

MUHAMMET SUBAŞIOĞLU

Merkezefendi Belediyesi’nin kurucu başkanı Muhammet Subaşıoğlu il başkanlığı için ismi geçenler birisi. 2019 yerel seçimlerinde Merkezefendi Belediyesi seçimlerini kaybeden Subaşıoğlu, kayyum olarak görevini sürdürüyor. Parti içinde tanınan ve güçlü isimlerden biri olan Subaşıoğlu’nun temayül yoklamasından çıkması halinde, Ekonomi Eski Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Nihat Zeybekci, AK Parti’nin ağır toplarından Eski Milletvekili Mehmet Yüksel tarafından destekleneceği öne sürülüyor.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı hasan-oymak.jpg

BİR DİĞER İSİM AK PARTİ’NİN SAYGIN İSİMLERİNDEN OYMAK 

İl Başkanlığı için ismi geçen bir başka ise; Ankara’nın Denizli gönüllüsü Hasan Oymak. Ankara’nın Denizli gönüllüsü Avukat Hasan Oymak, Ankara’da Denizli’nin etkinliğinin artırılması ve tanıtılması için gönüllü olarak mücadele ediyor. AK Parti içinde sevilen isimlerden biri olan Oymak’ın Ankara’dan dönmesi zor olsa da parti tabanının isteği ile bu göreve gelebileceği belirtiliyor. 

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı emin-sen.jpg

NECİP FİLİZ BİR İSİM ÖNERDİ 

Görevine devam etmeyeceğini açıklayan Necip Filiz’in Ankara’da görevini sürdürecek bir isim önerdiği öne sürüldü. Filiz’in, önerdiği ismin Poyraz Boya’nın sahibi AK Parti Denizli il Başkan yardımcısı Emin Şen olduğu belirtildi. 

İL BAŞKANLIĞI İÇİN İSMİ GEÇEN DİĞER İSİMLER 

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı ve Eski Milletvekili Nurcan Dalbudak

AK Parti Pamukkale Eski Başkanı Hasan Arıcı

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı nurcan-dalbudak.jpg
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı hasan-arici.jpg

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.