AK Parti İzmir kongresindeki kalabalık salgına davetiye çıkardı!

AK Parti İzmir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla il kongresi gerçekleştirdi. Pandemi döneminde çokça kez kongrelerde kalabalık olması ile eleştirilen AK Parti’de İzmir’de de tablo değişmedi. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilerde AK Parti’nin kongresinin gerçekleştiği illerde ise bir hafta sonra vaka sayılarında artış yaşandığı görüldü.

AK Parti İzmir kongresindeki kalabalık salgına davetiye çıkardı!

AK Parti İzmir’de dün il kongresi gerçekleşti. Düzenlenen kongrede AK Parti’nin mevcut il başkanı Kerem Ali Sürekli yeniden il başkanı seçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleşem kongre salonunda ise kalabalıklar yine dikkat çekti. Maske, mesafe ve hijyen vurgusunun sık sık yapıldığı bir dönemde kongrenin tamamen dolu olması tepkilere neden oldu.

KONGRELER SALGINA DAVETİYE ÇIKARIYOR!

AK Parti’nin 7. Olağan İzmir İl Kongresi Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. Kongrede sonuçtan çok pandemi döneminde salonda yaşnanan büyük kalabalık oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hergün sürekli uyulmasını istediği kurallar, kendisi partisinin kongrelerinde çiğnenmesi ile tartışmaları daha da alevlendiriyor. Sosyal mesafenin tamamen unutulduğu kongreler yapıldığı illerde ise salgına adeta davetiye çıkarıyor.

https://twitter.com/1905_siboshh/status/1364109977850437634?s=20

KONGRE SONRASI İZMİR’DE DE ARTIŞ YAŞANABİLİR

Haftalık vaka sayısında Samsun ve Ordu’dan sonra en büyük artışın yaşandığı üçüncü şehir olan Giresun’da 8 Şubat’ta AK Parti İl Kongresi yapılmıştı. 8-14 Şubat tarihleri arasında Giresun’da 184.34 olan vaka sayısı 15-21 Şubat tarihleri arasında 217.51’e yükseldi. İl, kadın ve gençlik kongrelerin yapıldığı İstanbul, Sakarya, Giresun, Erzurum, Tokat, Malatya, Balıkesir ve Niğde’de de vaka sayıları gözle görülür şekilde arttı. Şimdi İzmir’de gerçekleştirilen kongre ile birlikte kentte bir artışın yaşanıp yaşanmayacağı ise merak ediliyor.

Yayınlama: 23.02.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.