Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti’den internet haber sitelerine destek önerisi!

AK Partili meclis üyesi Erhan Çalışkan: ” İnternet Basınına Destek’’önergesinin CHP ve İyi Partili meclis üyelerince yasal mevzuatın uygun olmadığı gerekçesi ile ret edilmesine muhalefet etmek durumundayız.

AK Partili meclis üyesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi Erhan Çalışkan, internet haber sitelerine destek önerileriyle ilgili bir açıklamada bulundu.

AK Partili Çalışkan açıklamasında şu sözlere yer verdi:

Çok yakın bir gelecekte hızla İnternet gazeteciliğine doğru  yönelen basın sektöründeki değişimin kaçınılmaz olduğu gerçeğini tüm komisyon üyeleri kabul etmektedirler.  Ak partili meclis üyesi Fatih Taştan’ın’’ İnternet Basınına Destek’’önergesinin CHP ve İyi Partili meclis üyelerince yasal mevzuatın uygun olmadığı  gerekçesi ile   ret edilmesine  muhalefet etmek durumundayız. Belediye Bütçesinden internet haber sitelerinde  ilan ve reklam faaliyetlerinin yapılmasının kanunen uygun olmamasına rağmen , Belediye şirketleri üzerinden bu  kapsama giren işlerin yapılması için yasal dayanak bulunmaktadır. Hatta Belediye bu konuda şirketleri üzerinden  İnternet haber sitelerine  ödemeler yapmıştır. Komisyonda yapılan değerlendirmelerde’’ Belediye Şirketleri üzerinden yapılacak  destek faaliyetleri ile ilgili bu komisyonda  alınacak bir kararın Tüzel kişilik olması nedeni ile şirketleri bağlamayacağı ve yasal düzenlemenin çıkmasının beklenmesi yönünde ki ‘’  CHP üyelerinin görüşlerine Akparti olarak katılmamaktayız. Bu  komisyonda alınan kararın ‘’Tavsiye Kararı’’ olarak alınması ve Şirketlerin yönetim kurulu başkanı olan Belediye Başkanımız Tunç Soyer tarafından yasal düzenlemeler çıkarılıncaya kadar Belediye şirketlerince uygulanmasının sağlanması son derece makul bir çözümdür.

Ancak burada İnternet Haber Sitelerin’in mevcut durumundan kaynaklanan endişelerinde olduğu komisyon toplantılarında  anlaşılmaktadır. Bu nedenle 2 ay içerisinde Basın halkla ilişkiler daire başkanlığının öncülüğünde ilgili tüm komisyon üyelerinin de davet edilmesi ile birlikte Tüm basın paydaşlarının bir araya getirileceği İlki Tanışma amaçlı olmak üzere yapılacak toplantılar ile Önce durum tespitinin yapılması ve Basında’ki tüm paydaşların görüşünün alınmasını , bu görüşler doğrultusunda internet haber sitelerini  destekleyici faaliyetlerin düzenlenmesini Ak parti olarak öneriyoruz.

İzmir kentinin sorunlarını çözmek için seçildiğimizi , yasal gerekçe ve usul gibi gerekçelerin  arkasına sığınarak  sorunları  ötelemek anlamına gelen , CHP ve İyi Parti oyları ile önergenin  ret edilmesine  yukarıda belirttiğimiz yasal uygulamalar ile çözüm bulunabileceği gerekçesi ile Şerh koyuyoruz.