AK Partili Mustafa Savaş’ın Özlem Çerçioğlu’na hareketi sosyal medyanın gündeminde!

Adnan Menderes Üniversitesi’nin 2019-2020 Akademik yıl açılış törenine AK Parti milletvekili Mustafa Savaş’ın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yaptığı omuz hareketi damgasını vurdu. Kameraya yansıyan görüntüler sosyal medyada tartışma konusu oldu.

AK Partili Mustafa Savaş’ın Özlem Çerçioğlu’na hareketi sosyal medyanın gündeminde!

Adnan Menderes Üniversitesi 2019-2020 Akademik yılı açılış töreni için kente gelen son başkakan ve eski meclis başkanı Binali Yıldırım ile törene geçiş sırasında yan yana yürüyen Özlem Çerçioğlu’na omuz hareketi yaparak Binali Yıldırım’ın yanına geçen AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın hareketi tepki çekti.

SAVAŞ, ÇERÇİOĞLU’NUN YERİNİ ALMAK İÇİN İTTİRİYOR

Sosyal medyada günün en çok konuşulan konularından biri olan anlar kameralara da yansıdı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Binali Yıldırım ile yan yana yürürken AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın Özlem Çerçioğlu2nun yerine geçmek için omzu ile ittiği görülüyor. Başkan Çerçioğlu’da ne olduğunu anlamak için bir Mustafa Savaş’a bakıyor ve yoluna devam ediyor.

‘BAŞKANDAN ÖNCE KADINA YAPILMIŞ SAYGISIZLIK’

Bu görüntüler sosyal medyada yoğun tepki ile karşılandı. AK Partili Mustafa Savaş’ın Çerçioğlu’ya yaptığı hareket bir başkandan önce bir kadına yapılmış saygısızlık olduğu tartışmaları sosyal medyanın trendleri arasına girdi. Bazı kullanıcılar da 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Özlem Çerçioğlu’nun rakibi olan ve kaybeden Mustafa Savaş’ın Özlem Çerçioğlu’na karşı tavrı eleştirildi. Özlem Çerçioğlu son seçimde Mustafa Savaş’a 16 puan fark atarak yeniden belediye başkanı seçilmişti.

SAVAŞ: ART NİYETLİ İTİBARSIZLAŞTIRMA SÜRECİDİR

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş da konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Savaş, yaptığı açıklamada,

“Adnan Menderes Üniversitesi Akademik Yılı Açılışı kapsamında ilimizde gerçekleştirilen bir programda yaşandığı iddia edilen ve gerek sosyal medyada gerekse haberlerde yer bulmaya devam eden bir olayla ilgili açıklama yapma gereği doğmuştur. Haberlerde, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu’na omuz attığım gibi yakışıksız ithamlarda bulunulmaktadır. Bu itham tamamen asılsız olup karalamaya yönelik art niyetli bir itibarsızlaştırma sürecidir. Haberde konu olan kamera çekimleri ters açıdan çekilen görüntüler olduğu için, saygıdeğer basın mensuplarının elinde karşı cepheden çekilen videolar var ise, bunların da yayınlanması durumunda olayın haberde anlatılan şekilde olmadığı açıkça görülecektir. Protokol heyetine arkadan yetişmek üzere hızlı adımlarla yürürken Büyükşehir Belediye Başkanımıza arkadan seslenerek yer vermesi hususunda ricada bulunduğum ve bunun akabinde kendilerinin de hızlı bir şekilde yana doğru çekilerek bana yer verdiği hususu açıkça görülecektir. Basında ve sosyal medyada yer bulan bütün bu iddiaların yalan olduğunu en iyi bilen kişi de Özlem Çerçioğlu’dur. Programda Büyükşehir Belediye Başkanı ile tokalaşmadığım yönünde haberler de paylaşılmakta olup, bu bilgi de tamamen yalandır. Tokalaşma anımıza ait görseller de farklı haber portallarında haber olarak yerini almıştır. Geride bıraktığımız 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde rakibimizin bir kadın, bir anne, bir eş olduğunu her platformda dile getirmiş, bu nedenle siyaseti hiç bir zaman ve hiç bir ortamda çirkinleştirmeyeceğimizi ifade etmiş olmamıza karşın böyle bir haberle itibarsızlaştırma yoluna gidilmesi tamamen kasıt ve art niyete yönelik bir süreçtir”

ifadelerine yer verdi.

Yayınlama: 25.10.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.