Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Partili Özkan, deprem vergileri ve Acıpayam sorularını yanıtladı

AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde Türkiye gündemindeki deprem vergileri ve Acıpayam’daki depremzedeler hakkındaki sorulara cevap verdi. Özkan,”Acıpayam’da TOKİ çalışmaları sürüyor. Yüzde 85’lik kısmı tamamlandı.İsteyene TOKİ konutlarını, ‘Hayır ben köyümde yaşamak istiyorum’ diyene bu ay çalışmalarını başlatarak çarçabuk oradaki inşaatları da tamamlayacağız.”dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili

AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan ve AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nini yeni başkanı Muhammet Karaçay ve yeni yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Toplantıda söz alan vekiller basının önemi ve Denizli basınının etkisine dikkat çektiler.

DEPREM VERGİLERİ TARTIŞMASINI DEĞERLENDİRDİ

Toplantıda basın mensuplarının sorularına cevap veren Cahit Özkan, Türkiye’de artan afetlerin ardından gündeme gelen ‘Deprem vergileri ne oldu?’ ve deprem bölgesi Acıpayam’da yardımların yeterince hızlı gelmediği yönündeki eleştirilere cevap verdi. Özkan,”Devletin vergilerinin yerinde kullanıldığı Elazığ depreminin ardından görüldü. Eğer toplanan vergiler yerinde kullanılmasaydı, depremde daha büyük facialar yaşanabilirdi. Tüm acil müdahale ekipleri, çadırlar, hastaneler tam randımanlı bir şekilde çalışma sağladı. Deprem vergilerini gündeme getirenlerin amacı ise bellidir. Vatandaşlarda bir algı oluşturarak vergi vermemelerini sağlamak ve devleti zor durumda bırakarak bundan faydalanmaktır.”dedi.

”İSTEYEN TOKİ’YE İSTEYEN KÖYÜNE YERLEŞECEK”

Acıpayam’da yardımların zamanında götürülmediği eleştirilerine ise Özkan;”21 Mart 2019 Acıpayam depremi meydana geldiği anda Elazığ depreminde olduğu gibi ekiplerin nasıl seferber olduğunu orada da gördük. Devletimizin bir mevzuatı var. Orada yaşayan vatandaşlarımıza uzun vadede ödeme kolaylığı ve faizsiz imkan sağlandıç Bunun yanı sıra hak sahipliği süreci sonuçlanmadan başlayan TOKİ inşaatlarını vatandaşlarımıza tahsis ettik. Şuanda inşaatlarda yüzde 85-90 oranında tamamlanmış durumda. Hak sahipliği sürüci de artık tamamlandı parlamentoda aldığımız kararlar doğrultusunda vatandaşları haklarını veriyoruz. İsteyene TOKİ konutlarını, ‘Hayır ben köyümde yaşamak istiyorum’ diyene bu ay çalışmalarını başlatarak çarçabuk oradaki inşaatları da tamamlayacağız.”şeklinde konuştu.