AK Parti’nin Kadın Büyükşehir Aday Adayı Şubaşı Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı

AK Parti’nin Kadın Büyükşehir Aday Adayı Şubaşı Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı
Yayınlama: 21.11.2018
A+
A-

AK Parti’nin Denizli Büyükşehir Başkan aday adayı Fatma Hanım Subaşı düzenlediği basın toplantısı ile hem kendini tanıttı, hem de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantıda bekar olduğunu,çocuğunun olmadığını ve Denizli’ye bir kadın eli değmesi gerektiğini belirten Şubaşı,”Tüm mesaimi Denizli için harcayacağım, sevdam Denizli olacak”dedi.

AK Parti’nin Denizli Büyükşehir Başkan aday adayı Fatma Hanım Subaşı bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısı ile gazetecilerin sorularını yanıtladı.

SİYASETE NASIL ATILDI?

Uzun yıllar İngiltere ve Amerika’da bulunan ve 4 yıldır Denizli’de yaşayan Fatma Hanım Şubaşı, siyasete giriş sürecini anlattı. Şubaşı,”Uzun yıllar Denizli’den çok uzak kaldım. Döndükten sonra nasıl arkadaş edinebilirim, yurt dışında öğrendiklerimi nasıl aktarabilirim düşüncesindeydim. Siyasete çok uzak biri iken AK Parti Kadın Kolları’na dahil oldum. Bir önceki dönem görev aldığım AK Parti Kadın Kolları’nda 1 seçim 2 refarandum çalışmasına katıldım. O süreçte vekil ve başkanlarımızın nasıl bir özveri ile çalıştığını gördüm. Ardından Denizli’ye nasıl hizmet edebilirim diye düşünürken, yerel seçimler açıklandı bende Denizli Büyükşehir Başkan aday adaylığına başvurdum. İlk başta çocuklar ve kadınlardan başlayarak projelerim var.”dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Projeleri soruldu…

”DENİZLİ’Yİ LOS ANGELES İLE KIYASLADIM”

Fatma Hanım Subaşı,”Projelerim var ama özele inmek istemiyorum. Çünkü Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları ile Cumhurbaşkanımız görüşeceği duyumunu aldığım için özel projelerimi ona aktaracağım. Ama genel olarak anlatmak gerekirse, ben 4 yıldır yaya olarak işlerimi görüyorum. Dolmuş ve otobüs kullanıyorum. Bu sayede çok iyi gözlem yaptım. Los Angeles şehrine yakın oturduğum için Denizli’yi hep orası ile kıyasladım. Denizli’de şehir planlamasını eksik gördüm. Yüksek binalar büyük sıkıntı ve yeşil alanlar az. Bu uzun vaadeli projelerimden. çevre temizliğine özen göstereceğim. En çok dikkatimi çeken ise çocukların elinde cep telefonu verilmesi. Batıda 18 yaşından önce çocuklara cep telefonu verilmiyor. Bu yönde bir çalışma yapacağım.

Aday Adaylığını açıklamasının ardından nasıl tepkiler aldı?

”KONUŞMAKTAN ÇOK İŞ YAPARIM”

Değişik yorumlar aldım. Bana henüz erken olduğunu, meclis üyeliği olması halinde daha iyi olacağını söylediler. Onlar kendilerince haklılar çünkü ben kendimi yeterince tanıtmadım. Biraz çekingen bir yapım var. Konuşmaktan çok iş yapmayı seviyorum. Ben kendime güveniyorum. Bir bayan olarak Amekika’ya gidip tek başına şirket kuran, tek başına satış yapan birisinin bu işide yapabileceğine inanıyorum. Denizli’de halkın her kesimine anket yapmaya çalıştım ve kadın aday isteyip istemediklerini sordum. Herkes olumlu karşıladı. En büyük cesaretimde Cumhurbaşkanımız oldu. Seçimlerde kadın adaylarının artmasını söyledi.

Türkiye’de adayların merkezden belirlendiği bir sistem var, aday belirleme tarzının nasıl olması gerektiğini düşünüyorsunuz?

”BÜYÜKŞEHİRLERE TEMAYÜL YAPILMALI VE ÖN SEÇİM YAPILABİLİR”

2015 yılından itibaren buradaki siyaseti öğrenmeye çalışıyorum. Aday belirleme çalışmaları değişkenlik gösteriyor. Örneğin bu sene E-temayül yoklaması yapıldı. Bu bir artıdır. Çünkü daha önceki temayüllerin çok geçerli olmadığını duydum. Tabi Ankara’dan ekiplerin geldiğini ve burada araştırmalar yaptığını biliyoruz. Ankara araştırmadan karar vermiyor. Ama Büyükşehir aday adayları için temayül kaldırıldı. Ben bunu pek hoş karşılamadım. Bence temayül yapılmalı ve halka sorularak ön seçim yapılabilir.

Yaptığı ankette halkın talepleri ne oldu?

”EN BÜYÜK PROBLEM ULAŞIM”

Halkın söylediği birinci problem yollar… Yolların bitmediğini söylediler. AK Parti olarak -1 puan verdiler. İkinci problemin trafik olduğunu söylediler. Kırmızı ışıkların uzun olduğunu belirttiler. En büyük problemleri ise bir sorun belirtmek istedikleri zaman yetkililere ulaşamadıklarını dile getirdiler. Bu nedenle Denizli’nin en büyük problemi ulaşım…

Toplantıda bekar olduğunu,çocuğunun olmadığını ve Denizli’ye bir kadın eli değmesi gerektiğini belirten Şubaşı,”Tüm mesaimi Denizli için harcayağım, sevdam Denizli olacak”dedi.

Fatma Hanım Subaşı’nın açıklamalarının tamamını videodan izleyebilirsiniz.

Fatma Hanım Subaşı Kimdir?

Denizli’nin Tavas ilçesi Altınova Mahallesi’nde doğdu. İlk, orta ve lide öğrenimini Denizli’de tamamladı. Ankara Üniversitesi Fen Kakültesi Fizik Bölümü mezunu. Okulunun ardından Denizli’ye dönerek kendi branşı olan enerji sektöründe bir kablo firmasında kalite kontrol ve kalite güvence müdürlüğü yaptı. Daha sonra dil eğitimi için İngiltere’ye gitti. 2003 yılında mermer şirketi kurmak için Amerika’ya gitti. 11 yıl kaldığı Amerika’dan 2014 yılının Kasım ayında Denizli’ye döndü. 4 yıldır Denizli’de yaşıyor. Bekar olan Şubaşı’nın çocuğu yok.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.