Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ALATTİN YÜKSEL BÜYÜKŞEHİR İÇİN  İDDİALI “ZEYBEKCİ KOLAY RAKİP”

CHP ve İzmir siyasetinin

CHP ve İzmir siyasetinin etkin isimlerinden olan İzmir milletvekili,  CHP il eski başkanı Alattin Yüksel partisinin il başkanlığı binasına saatler 14.30’u gösterdiğinde gelerek, İzmir Büyükşehir Belediye  Başkanlığına talip olduğunu açıkladı. Yüksel, İl Başkanı Deniz Yücel’e aday adaylığı dosyasını teslim etti.

YÜCEL: ” ADAY GÖSTERİLDİĞİ İZMİR’İ KAZANIRIZ”

Aday adaylığı başvurusunun ardından basın mensuplarının karşısına geçen İl Başkanı Deniz Yücel,  Alaattin Yüksel ile salona gelerek burada bir açıklamada bulundu. Yücel, “Alaattin Yüksel başkanlığımızı ziyaret etti. Kendisi partimizin 3 dönem il başkanlığını, milletvekilliğini, MYK üyeliğini ve genel meclis üyeliğini yapmış birçok kademede görev yapmış partimizin başarısı için uzun yıllar fedakarlık yapmıştır.  Aldığı her görev partimizi başarıya taşımayı bildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aday adayı olmayacağını açıklamasının ardından partimizde bu göreve talip olan değerli arkadaşlarımız var. Sayın Yüksel de aday adaylığı için il başkanlığımıza başvuruda bulundu. Ben partimiz ve İzmir için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Aday olduğu takdirde İzmir’i alacağını kazanacağını ve Kocaoğlu’nun bıraktığı yerden aynı mantıkla devam edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

YÜKSEL : “BASKILARA KAYITSIZ KALAMADIM”

Yücel’in ardından sözü alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Alaattin Yüksel,  “Birbirinden değerli aday adayları var. İzmir’de çok sayıda aday adayı arkadaşımız var. Bu hem CHP’nin yurtseverlik duyguları ile CHP parti emekçilerinin yurtseverlik duyguları kentlerine hizmet etme anlayışının gereği hem de bizim CHP olarak İzmir’de ne kadar güçlü olduğumuzu gösteren bir şeydir. Adaylık başvurumuzu mazeret takdiri ile vereceğiz. Niye adaylık başvurusu yapıyorum? Parti emekçisi arkadaşlarım CHP örgütlerindeki dostlarım arkadaş ve yurttaşlarım başta onlar olmak üzere kentin bütün dinamiklerinden işveren örgütlerinden en başta tarım sektörü İzmir modelinin en önemli ayağı olan başkanımızı olmak üzere ziraat odaları başkanından çok öneli etkin ve deyimi yerindeyse baskıya varan destekler geldi. Bende bunlara kayıtsız kalamadım. Parti içinde birçok görevde bulundum. Hizmet etme duygusuz aynı anlayışla kente hizmet etme duygusu güçlü geldi. 68 küşadını ucundan yakalamış biri olarak İzmir’e hizmet etmek daha da gelişmiş daha ileriye giden bir kent hale getirmek çok daha yukarılara taşıyabilme arzusu beni dolayısıyla heyecanlandırdı. Bu aday adaylık başvurusudur.  Adaylığa genel merkez farklı yöntemler ve anketler düzenliyor. İçimizden hangimiz aday olursa olsun aday olan arkadaşımızın emrinde çalışmaya devam edeceğimizden hiç şüpheniz olmasın.  İlerleyen günlerde İzmir için neler yapabileceğimizi göreceğiz” diye konuştu.

YÜKSEL : “ZEYBEKCİ KOLAY RAKİP OLACAK”

Ak Parti İzmir adayı Zeybekci ile ilgili de yorumda bulunan Yüksel, “Zeybekci bugünde açıklandı. Aynı güne rastlıyor. Daha öncede Binali Yıldırım açıklandığında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı  Aziz Kocaoğlu adaylık dosyasını vermişti. Böyle bir tesadüf olmuştu yine.  Bu bir demokrasidir tüm siyasi partiler adaylarını açıklayacaklar partim bana bu görevi verirse, bizim için kolay rakip olacak sayın Zeybekci diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

GENEL MERKEZLE NE KONUŞTU ?

Yüksel, Kocaoğlu’nun adaylığına ne tepki vereceğinin sorulması ve Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara görüşmesi için  şu ifadeleri kullandı:  “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu benim üniversite  yıllarından beri tanıştığım,  her konuda değil ama birçok konuda beraber olduğumuz arkadaşım. Çok başarılı İzmir Modeli diye bir model yarattı. Bir Türkiye’ye model olacak Türkiye’yi yönetme modeli olarak göreceğimizi çok daha geliştirerek bugün  hemşerilerimizin halkın bütün katılımı sağlayarak bu işi yaparsak Türkiye’nin nasıl yönetilmesi ile ilgili önemli bir model oluşturacak diye biliyorum. Eşitlik, özgürlük, demokrasi bunlar bizim sosyal demokrasinin önemlidir. CHP ile biz ruh ikiziyiz ben bunu hissettim. Laik demokratiktir İzmir Anadolu’dur. Bizzat kendisidir. Hiç ayrıştırmaya gerek yok. İzmir bizzat Anadolu’nun kendisidir. İzmir muhaliftir hep cesurdur. Biz cesaretle kadını ile erkeği ile yola çıktım. Genel merkez buluşmamız aday adaylığı görüşmesi. İl başkanıma bilgi verdim genel başkanıma bu bilgileri aktardım. Farklı konuları ve siyaseti değerlendirdik. Genel başkan nezdinde 11 aday adayı arkadaşımızdan bir tanesiyim. Hangimiz aday olursak çalışacağız. Aziz beyle görüşüm. Bu aşamaya geldiğinde il başkanımdan önce görüştüm. Onunda görüşünü aldım.”