Alev alev yanmıştı! Cumhuriyet’i de temsil eden yanan Gazi Mektebi’de yeniden Çal’a kazandırılacak

DENİZLİ ‘nin Çal ilçesinde 25 yıl önce kaymakamlık yapan ve şu anda Pamukkale Kaymakamı olan Uğur Bulut, Çal’a nezaket ziyaretinde bulundu. Belediye Başkanı Akcan, kamuoyunun yakından ilgilendiği yanan Gazi Mektebi ile ilgili müjdeyi bu ziyaret esnasında verdi, “Yanan okulun aslına uygun restore edilmesi için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan karar onandı. Yeni lise binamızda Haziran ayında teslim edilecek” dedi.

Alev alev yanmıştı! Cumhuriyet’i de temsil eden yanan Gazi Mektebi’de yeniden Çal’a kazandırılacak
Yayınlama: 30.11.2021
A+
A-

Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, 25 yıl önce 6 ay görev yaptığı Çal’ı ziyaret etti. Bulut’un Çal ziyaretinde  İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Çal Kaymakamı Ertuğrul Aslan, Çal İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Karakaya’da hazır bulundu. Heyet ilk olarak Belediye Başkanı Fethi Akcan’ı ziyaret etti. Akcan, ziyaretlerinden ötürü heyete teşekkür etti. Uğur Bulut, “Çal 25 yıl önce de şirin ve güzel bir ilçeydi, güzelliğinden hiçbir şey kaybetmemiş, daha da üstüne koymuş. Fırsat buldukça Çal’ı ziyaret edeceğim” dedi.

DOSYALAR BAKANLIAĞI GÖNDERİLDİ

Görüşmede 2 yıl önce yanan Gazi Mektebi ve inşaatı devam eden 16 derslikli Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’de görüşüldü. Kamuoyunun yakından ilgilendiği okullarla ilgili açıklama yapan Akcan, “Yandığı zaman yüreğimizi yakan Çal Gazi Mektebi’nin aslına uygun şekilde restore edilmesi için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan karar çıktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’na dosya gönderildi. Bakanlıklardan da onay alınır alınmaz restorasyon çalışmaları başlayacak. 16 derslikli yeni lise binamızın yapımı devam ediyor. Haziran ayı başında teslimi yapılacak. Çal’ın eğitimdeki eksiklikleri giderilmiş, Cumhuriyet’i de temsil eden yanan Gazi Mektebi’de yeniden Çal’a kazandırılmış olacak” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.