Ali Babacan Denizli’de merak edilen soruları yanıtladı

Demokrasi ve Atılım Parti(DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan Denizli’de basın mensupları ile buluştu. Babacan partinin çalışmalarından bahsederken, Egeyön Haber muhabirinin ‘Özellikle Denizli kırsalında partiler üstü bir siyaset gözleniyor. Örneğin Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı çok rahat seçim kazanırken, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, referandumda ‘hayır’ oyunun çıkması adayların önemini gösteriyor. Denizli’ye bu anlamda bakışınız nasıl?” değerlendirmesi ve sorusuna cevap verdi. Babacan;” Seçim iklimi oluştuğunda Denizlili vatandaşlarımızın sevdiği seveceği, tanıdığı veya tanıyacağı, Denizli’ye yakışan ve bilen, sorunlara çözüm üretecek arkadaşımız veya arkadaşlarımızı aday göstereceğiz” dedi.

Ali Babacan Denizli’de merak edilen soruları yanıtladı
Yayınlama: 30.09.2021
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 1. Olağan Denizli İl Kongresi için geldiği şehirde basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda buluştu.

SAHA ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Babacan toplantıya partinin çalışmalarını değerlendirerek başladı:” Bugün Denizli İl Teşkilatımızın düğün günüdür. Kongremizi gerçekleştireceğiz. Denizli benim siyaset öncesi ticaretle uğraştığım dönemde çok sık gidip geldiğim bir ildir. Burada teşkilatlanma sürecimiz uzun süre önce başladı. Olgunlaşan teşkilatlanma sürecimizi kongremizle taçlandıracağız. Arkasından yoğun bir şekilde saha çalışmalarımız devam edecek.

TEŞKİLATLANMADA SON DURUM

DEVA Partisi kurulalı 1,5 yıl oldu. İlk hedefimiz seçimlere girebilmek için teşkilatlanmamız oldu. Türkiye’de 41 il ve illerin 3’te bir ilçelerinde teşkilatlandığınızda seçimlere girebiliyorsunuz. Geçen sene Kasım ayında 43 ile ulaşarak büyük kongremizi gerçekleştirdik. Seçimlere girmeye hak kazandık. Teşkilatlanma bizim için çok önemli vatandaşlarımızla buluşmak sorunlarını dinlemek ve kendimizi anlatabilmek amacımızdır. Bu itibariyle 81 ilin tamamında il başkanlarımızı atamış durumdayız. 973 ilçenin 650’sinde ilçe başkanlarımız görevinde 450 ilçede kongrelerimizi tamamladık.

90 VE 360 GÜNLÜK PROGRAMLAR


Partimizin yarınlarıyla ilgili çalışmalarımız var. DEVA Partisi tüm başlıklarda yetkin kadrolara sahiptir. Bunun için seçimlerden sonra kurulacak hükümetin ilk 90 ve ilk 360 günlük programını hazırladık. Tarım, acil eylem ve sosyal politikalarını kamuoyu ile paylaştık. Güçlendirmiş parlamenter sistemle ilgili 74 maddelik bir anayasa değişiklik paketi hazırladık. Ama diğer partilerin çalışmalarını incelemeden açıklamak istemedik. Bu çalışmalar gerçekleştiği için 4 Ekim Pazartesi günü Genel Merkezimizdeki lansmanla bu çalışmamızı kamuoyuna duyuracağız. Biz buna ‘Demokrasiye geçiş eylem planı’ diyoruz.

Üçüncü çalışma alanımız ise ülkemizin konjonktürüdür. Eğitim, siyaset, sağlık ve birçok alanda gündemi takip edip vatandaşlarımıza doğru bilgi vermek için çalışıyoruz.”ifadelelerini kullandı.

Babacan, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Babacan’ın soru cevap bölümü şu şekilde;

Egeyön Haber muhabiri Oral Can Tatar:*Özellikle Denizli kırsalında partiler üstü bir siyaset gözleniyor. Örneğin Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı çok rahat seçim kazanırken, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, referandumda ‘hayır’ oyunun çıkması adayların önemini gösteriyor. Denizli’ye bu anlamda bakışınız nasıl?

DEVA DENİZLİ’DE ADAYI NASIL BELİRLEYECEK?

Babacan: Henüz bir seçim takvimi yok. Seçim iklimi oluşmaya başladığında biz çok hızlı bir şekilde adaylarımızı göstereceğiz. Biz inşan olarak zengin bir partiyiz. Çok farklı mesleklerden üyelere sahibiz. Seçim iklimi oluştuğunda Denizlili vatandaşlarımızın sevdiği seveceği, tanıdığı veya tanıyacağı, Denizli’ye yakışan ve bilen, sorunlara çözüm üretecek arkadaşımız veya arkadaşlarımızı aday göstereceğiz. Bizim parti tüzüğümüzde genel merkez ve il teşkilatının aday belirlemedeki oranı yüzde 50’ye 50’dir. Bu parti içi demokrasinin ileri safada olacağını gösteriyor.

Ege TV Pınar Çankaya:*Erken seçim için öngörünüz nedir? Hazır mısınız?

ERKEN SEÇİM TAHMİNİ 2022 SONBAHAR

Babacan: Biz yasalara göre seçime bugün girmeye hazırız. Ülkemizin şartları şuanda çok kötü. Her alanda sıkıntılar yaşanıyor. Ekonomik sorunlar çok çok derin. Biz böyle bir ortamda hükümetin kendi elinki gücü riske edeceğini sanmıyoruz. İki ortak arasında ortaklık bozulursa Türkiye çok hızlı bir şekilde seçime gidebilir. Bizim tahminimiz en erken seçimin 2022 sonbaharı olacağını düşünüyoruz.

*DenizliAktüel Özkan Tokmak: Son dönemde çok anket açıklanıyor. DEVA Partisinin bu anketlerdeki oy oranını nasıl değerlendiriyorsunuz?

ANKETLERE KATILIM ORANI DÜŞÜK

Babacan: Biz partimizi kurmadan önce çok detaylı araştırmalar yaptık. Vatandaşlarımızın siyasette yepyeni bir seçenek istediklerine kanaat getirdik. Onun için yeni bir parti kurduk. Bu araştırmaların isabetli olduğunu görüyoruz. Artık iktidarın düşman üreterek yaptığı siyasetin vatandaşlarımızda karşılığı yok. Biz partimiz kurulduktan sonra para vererek araştırma yaptırmadık. Yapılan araştırmaları inceliyoruz ama artık pandemi dönemiyle yüz yüze anketler yapılamıyor. Son dönemde ankete katılım oranları düşük. Biz vatandaşlarımızla yüz yüze görüşmenin daha sağlıklı olduğunu düşünüyoruz.

Pamukkale TV Bahadır Kelci: İttifak tutumunuz ne olacak?


Babacan:Biz şuanda bir ittifak içinde değiliz. Bu ittifaklar bir seçim ittifakdır. Bu ne demek; seçim bittikten sonra hukuken bir geçerliliği yok. Ondan sonraki birlik gönül birlikteliğidir. Biz bu konudaki kararımızı seçim takvimi yaklaştıkça vereceğiz. Şuan bir karar vermiş değiliz.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.