Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aliağa Belediyesi işçilerinin direnişine HDP’den ziyaret

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, DİSK Emekli-Sen Şube Başkanları ve Tüm Bel-Sen MYK Üyesi Satı Burunucu işten çıkarılan Aliağa belediyesi işçilerini ziyaret etti.

HDP İzmir Milletvekili Serpil

İşten çıkarılan Aliağa belediyesi işçilerinin direnişlerinin 55’inci gününde destek ziyaretleri sürüyor. Demokrasi Meydanı’nda kurdukları çadırla direnişleri devam eden işçileri HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, HDP İzmir İl Eşbaşkanı ve İlçe Eşbaşkanları’nın yanı sıra DİSK Emekli-Sen İzmir Şube Başkanları ve Emekli-sen MYK Başkan Yardımcısı Ercan Çınarlı’nın içerisinde bulunduğu heyet, Tüm Bel-Sen MYK üyesi Satı Burunucu ziyaret ederek birlikte mücadele sözü verdi.

İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay direniş çadırındaki işçilere seslendiği konuşmasında “Belediye halkın sorunların halkla birlikte çözmesi gereken, yerel demokrasinin en çok inşa edilmesi gerektiği ve halkın hayata rahatça katılmasını sağlayan kurumken belediye başkanı kendi bünyesinde çalışan işçileri bir solukta kapının önüne koyuyor. Buna asla izin veremeyiz.” dedi.

“ALİAĞA BELEDİYESİ İŞÇİLERİN ÖRGÜTLÜ GÜCÜNE DÜŞMAN”

İşten çıkarılan Cargill işçilerinin de bir yıl süren direnişlerinin ardından hukuki süreçleri kazandıklarını hatırlatan Vekil Kemalbay “İşe iade davalarını açıp, kazanan işçilerin direkt işe iade edilmesi gerekirken bizler işe iadelere bile patronların karar verdiği bir sermaye düzeninde yaşıyoruz. İşçi haklı olsa dahi işçinin çalışıp çalışmayacağına sonunda patron karar veriyor. Hukuki olarak da işçilerin aleyhine işleyen yasalara sahip bir ülkeyiz ve bu yasaların da değişmesi gerektiğini söylüyoruz. Burası Aliağa, çalışma yaşamının en güçlü olduğu kentlerden biri aynı zamanda buradaki sanayi çalışma ihlallerinin, çevre ihlallerinin, hak gasplarının en yoğun yaşandığı kentlerden biri. Aliağa işçilerinin mücadelesi ve Aliağa halkının sağlıklı yaşam mücadelesiyle birleşmesi gereken bir mücadeledir. Biz işçiler emekçiler Aliağa halkı olarak sermayenin işçileri sömürerek, doğayı talan ederek kar birikimini yapıyor. Bu yüzden bizlerin örgütlü olarak mücadele etmesi gerekiyor. Aliağa belediyesi bizlerin örgütlü gücüne düşman. Tıpkı CArgill, Flormar işçileri gibi Aliağa işçileri de kazanacak ve bizler de işçi kardeşlerimizin yanında olacağız ve birlikte kazanacağız” diye konuştu.

“MAZLUMLAR AYAĞA KALKMAZSA ZALİMLER DİZ ÇÖKMEZ”

Emekli- Sen Merkez Yürütme Kurulu Genel Başkan Yardımcısı Ercan Çınarlı ise “Bu gün Aliağa’da işinden, ekmeğinden edilen işçi kardeşlerimizle dayanışma olarak buraya geldik. Direnişinizi canı gönülden destekliyoruz. Onların bu zor günde göstermiş olduğu direnişe katkı koymaya geldik. Ülkemiz çok zor dönemden geçiyor. Ancak her zaman söylediğimiz gibi Mazlumlar ayağa kalkmazsa Zalımlar diz çökmez düşüncesiyle mücadeleden emekli olunmaz diyen emekliler olarak bu gün ve yarın her alanda özgürlük ve demokrasi mücadelesi vermeye devam edeceğiz. İşçileri işten atıyorlar, komik gerekçelerle işçilerin ekmekleriyle oynuyorlar. Bu sadece Aliağa’da değil Türkiye’nin her yerinde aynı uygulamaları yapıyorlar. Kendi iktidar oldukları her yerde işçi düşmanlığı yapanlar her kötülüğün bir sonu olduğunu bilmiyorlar. Son gerçekleştirilen seçimler de göstermiştir ki emek ve demokrasi güçleri bir araya geldiğinde işçi düşmanlığı, emek düşmanlığı yapanların ne hale geldiğini hep beraber gördük. Şimdi Aliağa’da çıkarılan belediye işçilerinin başlattıkları mücadeleyi sahiplenecek ve zalimin zulmüne karşı mazlumlar olarak birleşerek mücadele edeceğiz” dedi.

“HALKÇI DEMOKRATİK BİR YEREL YÖNETİM İÇİN BİRLEŞİK MÜCADELE”

Bergama Belediyesi işçilerine gerçekleştirdikleri ziyaretlerin ardından Aliağa belediyesi işçileriyle de görüşen Tüm Bel-Sen MYK üyesi Satı Burunucu da Aliağa’da hem Genel-İş üyesi işçilerin işten çıkarıldığını hem de Tüm Bel-Sen üyesi memurların sürgünlerle Çankırı’ya gönderildiğini belirterek Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Aliağa’da örgütlü mücadeleye karşı hamlelerinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Aliağa işçilerinin emekçilerinin ve memurlarının birlikte mücadele edeceğini söyleyen Burunucu “Türkiye’nin diğer birçok yerinde olduğu gibi Aliağa’da da yerel seçimlerin ardından belediye çalışanı işçi ve memurlar belediye başkanlarının haksız uygulamalarıyla karşı karşıya kaldı. Sendikamız üyesi memurlar belediye başkanının iktidardan aldığı destekle sürgün edildiğini biliyoruz. aynı zamanda yıllardır örgütlü mücadele veren Genel İş üyesi işçiler işinden edildi. Bizler iki sendikanın genel merkezleri ve şubeleri olarak burada yaşananlara karşı tüm emek ve demokrasi güçlerini de harekete geçiren bir mücadeleyi hep birlikte öreceğiz ve Aliağa’da işçilerin emekçilerin memurların demokratik halkçı bir belediyede işlerine devam etmelerinin birleştirici gücü olacağız” diye konuştu.