Aliağa Belediyesi’nde 22 işçi daha çıkarıldı!

Aliağa Belediyesinde işten çıkarmalar devam ediyor. 22 belediye işçisinin daha işine son verildi. Sayının artması bekleniyor.

Aliağa Belediyesi’nde 22 işçi daha çıkarıldı!
Yayınlama: 21.06.2019
A+
A-

Geçtiğimiz bir ay içerisinde MHP’li Aliağa Belediyesinden toplam 132 işçi işten çıkarıldı. İşçiler Aliağa Demokrasi Meydanı’ndaki direnişlerini sürdürüyor. Atılan işçilerin geri alınması ve işten atmaların yasaklanması talebiyle demokrasi meydanında kurdukları çadırda direnişlerine devam eden işçileri bu gün DİSK Genel Sekreteri Cafer Konca ziyaret etti.

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikasına üye işçilerin işten çıkarılmasının kabul edilemez olduğunun altını çizen Cafer Konca “Bizim ortak paydamız bizim alın terimizdir. Aliağa Belediyesinde yaşanan hak gaspına karşı bu mücadeleyi yücelteceğiz. Hem ekmek mücadelesi vereceğiz hem demokrasi mücadelesi vereceğiz. Gerek uluslar arası platformlarda gerekse yurtiçinde sizlerin haklı mücadelesini sendikamız olarak duyuracağız. Üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız. Daha iki gün önce Çalışma Bakanı İLO toplantısında keyfi çıkışlarının, iş cinayetlerinin olmadığını dile getirmişken bu gün Aliağa Belediyesinde Genel- İş üyesi işçiler Belediye Başkanının bir sözüyle işsiz bırakılıyor. Birlikte mücadele edecek, birlikte kazanacağız” dedi.

İşten çıkarmalar devam ediyor

Direnişlerinin 33’üncü gününde Aliağa Belediyesi işçilerinin arasına yenileri katılıyor. Mesai bitimine kadar 22 işçinin daha iş akdinin sonlandırıldığı bilgisine ulaşıldı. İşçiler belediye önüne gelerek yeni çıkışları da protesto etti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.