Aliağa Belediyesi’nden Geri Dönüşüme Tam Destek

Aliağa Belediyesi’nden Geri Dönüşüme Tam Destek
Yayınlama: 20.01.2018
A+
A-

Çevre bilincinin arttırılması, kaynakların verimli kullanılması ve geri dönüşümü mümkün atıkların ekonomiye kazandırılması amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Aliağa Belediyesi, ilçenin muhtelif yerlerine geri dönüşüm konteyneri yerleştiriyor. 

Aliağa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında ilk etapta pilot bölge olarak belirlenen Siteler Mahallesi’ne daha sonra da Demokrasi Meydanı, Sanat Sokağı girişi ile Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanına konteyner yerleştirildi. Geri Dönüşüm Konteynerlerine kağıt, karton, plastik ve metal atıklar atılabilecek. Konteynerde biriken atıklar daha sonra ambalaj atıkları geri dönüşüm tesisinde ayrıştırılacak. Doğada zor yok olan maddelerin geri dönüşümü sağlanarak doğanın korunması sağlanacak.

Doğa dostu belediyecilik anlayışı ile hareket eden Aliağa Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanmış olan ambalaj atığı yönetim planı doğrultusunda yılsonuna kadar ilçe genelinde tüm mahallelere geri dönüşüm konteyneri tesis etmeyi planlıyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.