Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aliağa Petkim son saniyede yıkıldı!

ING Basketbol Süper Ligi’nin 23. Haftasında deplasmanda Beşiktaş Icrypex’e konuk olan Aliağa Petkimspor son 30 saniyesine 7 sayıyla önde girdiği karşılaşmada sahadan 96-94’lük mağlubiyetle ayrılarak play-off yarışında ağır yara aldı.

ING Basketbol Süper Ligi’nin

Karşılaşmanın ilk çeyreğine her iki takım da hücumda çok etkili başlarken Beşiktaş Icrypex’te Blackmon, Aliağa Petkimspor’da ise Ege Arar skorer oyunlarıyla takımlarını sırtladı. Çeyrek sonunda Ercan’ın köşeden bulduğu üç sayılık isabetle ev sahibi ekip ilk çeyreği 29-26 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe iki takım da savunmada daha kararlı bir performansla başladı ve Petkimspor 11-4’lük seriyle öne geçmeyi başardı. Bu seriye karşılık vermeyi başaran Beşiktaş skoru dengeledi soyunma odasına 47-45’lik üstünlükle girmeyi başardı.

3. periyota çok etkili başlayan ve farkı 7 sayıya kadar çıkaran Beşiktaş Icrypex’e Wimbush’un çok etkili oyunuyla maça tutunmayı başaran Petkimspor bu çeyrekte de oyundan kopmadı ve karşılıklı basketlerle son çeyreğe 70-66’lık Beşiktaş Icrypex üstünlüğüyle girildi.

Son çeyreğe Egehan ve Blackmon’un üçlükleriyle başlayan Beşiktaş farkı 10 sayıya kadar çıkarmayı başardı ve Petkimspor molası geldi. Moladan çok etkili savunmayla dönen Petkimspor hücumda da isabetleri bulunca farkı eritip bitime 1.47 kala Ray’in üç sayılık basketiyle öne geçmeyi başardı. Ray’in ardından Hummer ile basket faul, Wimbush ile de üç sayılık isabet bulan Petkimspor 30 saniye kala farkı 7 sayıya kadar çıkardı. Bu dakikadan sonra basketbol mucizesine ihtiyaç duyan Beşiktaş Icrypex bir tanesi son saniyede olmak üzere üst üste 3 üç sayılık isabet bularak mucizeyi gerçekleştirdi ve sahadan 96-94’lük galibiyetle ayrıldı.

Karşılaşmanın en skorer ismi Aliağa Petkimspor’un atletik forveti Thomas Wimbush oldu. 27 yaşındaki oyuncu 13’ü serbest atış çizgisinden olmak üzere 26 sayı üretti. Son saniye üçlüğüyle Beşiktaş Icrypex’e galibiyeti getiren James Blackmon ise 23 sayıyla  öne çıkan isim oldu. Aliağa Petkimspor ING BSL’nin 24. Haftasında Lokman Hekim Fethiye Belediye Spor’u konuk edecek