Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aliağa’da, ’Kadına Şiddete Hayır’ etkinliği

ALİAĞA KÜLTÜR MERKEZİ BAHÇESİNDE DÜZENLENEN ETKİNLİKTE, PARTİLİ KADINLAR MOR VE TURUNCU RENKLİ BOYAYLA EL BASKISI YAPARAK ŞİDDETE DUR DEDİLER.

ALİAĞA KÜLTÜR MERKEZİ BAHÇESİNDE

Aliağa CHP İlçe Kadın kolları Başkanlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla stant açarak, şiddeti protesto etti.

Aliağa Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen etkinlikte, partili kadınlar mor ve turuncu renkli boyayla el baskısı yaparak şiddete dur dediler. CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Seçil Adalet Işık, 25 Kasım tarihinin, kadınlara yönelik şiddete karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü olarak, 1999 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edildiğini hatırlatarak, ”Ne yazık ki şiddetin her türlüsü, iş yerlerinde kadınlara mobbing uygulanması, taciz ve tecavüzler aile içi baskı ve şiddet, kadın ticareti ve kadın cinayetleri, gece kulüplerinde kölelik artarak devam etmekte. Kişiler cinsel yönelimi veya cinsiyet kimliği dolayısıyla gerek özel gerekse kamusal alanda ayrımcılığa ve şiddete uğramakta. Tüm bunlara karşı ne polis teşkilatı ne de yargı yeterli ağırlıkta önlem ve cezaları getirmemektedir. Hatta kimi zaman şiddet mağduru veya tehdit alan kadın, bu durumu polise şikayet etmekten dahi korkar hale getirilmiş durumda. Kadına ve her türlü şiddete karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.