Aliağa’ya kurulacak üniversiteyle ilgili Başkan Acar’dan müjdeli açıklama

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR, (FOTOĞRAFTA SAĞDA) İLÇEYE KURULACAK ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ İLE İLGİLİ, “EGE ÜNİVERSİTESİ, ALİAĞAMIZA ULUSLARARASI STANDARTLARA SAHİP BİR KAMPÜS KURACAK. BU KAMPÜS TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK. EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BU KONUDAKİ YÖNETİM KURULU KARARINI DA GEÇTİĞİMİZ HAFTA ALDI” DİYEREK MÜJDEYİ VERDİ.

Aliağa’ya kurulacak üniversiteyle ilgili Başkan Acar’dan müjdeli açıklama

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, ilçeye kurulacak üniversite kampüsü ile ilgili, “Ege Üniversitesi, Aliağamıza uluslararası standartlara sahip bir kampüs kuracak. Bu kampüs Türkiye’de bir ilk olacak. Ege Üniversitesi Rektörlüğü bu konudaki yönetim kurulu kararını da geçtiğimiz hafta aldı” diyerek müjdeyi verdi.

Aliağa ilçesinde, kent konseyinin istişare toplantısı yoğun katılımla yapıldı. Yaklaşık iki saat süren toplantıda Aliağa’nın geleceği ve planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Kadın Meclisi Başkanı Berrin Argunhan, katılımcılara Aliağa için ürettikleri projeleri barkovizyon eşliğinde anlattı. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da, katılımcılara Aliağa Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve planlanan projeleri hakkında bilgi verdi. Başkan Serkan Acar, sohbet havasında ilerleyen toplantıda gençlerin ve kadınların sorularını da yanıtladı.

“Bu kampüs Türkiye’de bir ilk olacak”

Ege Üniversitesi’nin Aliağa’ya yapacağı kampüs ile ilgili soruları da yanıtlayan Başkan Serken Acar, önemli müjdeler verdi. Acar, “Ege Üniversitesi, Aliağamıza uluslararası standartlara sahip bir kampüs kuracak. Bu kampüs Türkiye’de bir ilk olacak. Ege Üniversitesi Rektörlüğü bu konudaki yönetim kurulu kararını da geçtiğimiz hafta aldı. Onkoloji Bölümü de dahil birçok fakülte ve yüksekokul Aliağa’ya gelecek. Böyle bir kampüsün kurulması noktasında Aliağa Belediyesi olarak bizde ciddi bir destek veriyoruz. Bu kampüs sayesinde binlerce öğrenci Aliağa’ya gelecek. Belediye olarak şehir planlamasını da bu doğrultuda yapıyoruz. Binlerce öğrencinin Aliağa’ya gelmesi bu kenti farklı bir yöne götürecek. Ege Üniversitesi Aliağa’nın şehir olma sürecini de hızlandıracak” dedi.

Aliağa’ya hizmet etmek ve Aliağa’da birlik beraberliği sağlamak adına çalışmalara devam ettiklerini belirten Aliağa Kent Konseyi Başkanı Cihan Pazarcı da, “Gençlerin beklediği ve arzu ettiği bir Aliağa hayali var. Gençler bu Aliağa hayalini bir de belediye başkanından dinlemek istediklerini ilettiler. Talepleri ve istekleri doğrultusunda getirmiş oldukları projeleri belediye başkanımıza sundular” dedi.

Kent konseyi olarak Aliağa’daki gündemi yakından takip ettiklerini ve bu doğrultuda aylık olarak toplandıklarını da sözlerine ekleyen Pazarcı, şöyle konuştu:

“Aliağa kent konseyi olarak Aliağa’ya hizmet etmek, Aliağa’da birlik beraberliği sağlamak adına toplantılarımıza devam ediyoruz. Aylık olarak bize gelen talepleri değerlendiriyoruz. Bu talepleri de kaymakamlığımıza ve belediye başkanlığımıza iletiyoruz. Şehrimizin seçilmiş Başkanı Serkan Acar’ı da toplantılarımıza davet ederek sonuca ulaşmaya çalışıyoruz. El birliği ile Aliağa’mızı güzelleştirmek için adımlar atıyoruz. Gelin birlikte olalım. El ele verelim, Aliağa’yı yükseltelim. Aliağa Kent Konseyine gönüllü olarak gelen Aliağa’ya hizmet etmek adına burada bulunan herkese teşekkür ediyorum.”

Kent Konseyi Binasında gerçekleşen toplantıya Başkanı Acar ve Cihan Pazarcı dışında; Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, kadın ve gençlik meclisinde görevli üyeler katıldı.

Yayınlama: 17.10.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.