Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Alim Işık Kimdir?

31 Mart Yerel Seçimleri’nde Milliyetçi Hareket Partisi’nden seçilen Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık kimdir? İşte Kütahya Beleidye Başkanı Alim Işık’ın biyografisi..

31 Mart Yerel Seçimleri'nde

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık kimdir?

Alim Işık, 3 Şubat 1959’da Kütahya Simav’da doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Meryem’dir. Öğretim Üyesi; Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümü’nü birincilikle bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını ÇÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Tarımsal Mekanizasyon Anabilim Dalı’nda tamamladı. ÇÜ Ziraat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

1991’de Tarımsal Mekanizasyon Anabilim Dalı’nda Doçent, 1997’de Tarım Makineleri, 2000 yılında da Endüstri Mühendisliği Anabilim dalında Profesör oldu. Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Öğretim Üyeliği, DPÜ’de Senato ve Yönetim Kurulu Üyeliklerinin yanı sıra Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevlerini yürüttü. DPÜ Simav Teknik Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve DPÜ Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Bilimsel alanda, 39’u uluslararası olmak üzere, toplam 145 makale ve bildiri, 12 kitap ve bunun dışında da ayrıca birçok yayını bulunmaktadır. 23. Dönem’de İKÖPAB Türk Grubu Üyesi oldu. İyi düzeyde İngilizce bilen Işık, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Alim Işık, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde MHP’nin Kütahya Belediye Başkan Adayı oldu.

BİYOGRAFİ

Alim Işık 3 Şubat 1959 tarihinde Kütahya’nın Simav ilçesinde doğdu. Çanakkale Öğretmen Lisesi’nde eğitim gördü. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümü’nden birincilikle mezun oldu. Aynı üniversitede Fen Bilimleri Enstitüsü Tarımsal Mekanizasyon Anabilim Dalı’nda yüksek lisans ve doktora yaptı. Tarımsal Mekanizasyon Anabilim Dalında doçent, Endüstri Mühendisliği Anabilim Dallarında profesör olarak çalıştı. Bunun yanında Dumlupınar Üniversitesi’nde öğretim üyeliği görevinde bulundu. Öte yandan 23., 24.ve 25. Dönem’de Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi. Alim Işık, halen Türk Hava Kurumu Üniversitesi rektör yardımcısı olarak çalışmaktadır.

Alim Işık kimdir?sorunuza yanıt bulabildiniz mi?