Alperen Acet’ten 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde örnek davranış

Denizlili Milli Atlet Alperen Acet, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde tek ayağı ile yüksek atlama çıtasından atlayarak farkındalık yarattı.

Alperen Acet’ten 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde örnek davranış
Yayınlama: 03.12.2019
A+
A-

Yüksek atlamada kırılmaz denilen rekorları kırarak Atletizmin zirvesine doğru yol alan Milli Sporcu Alperen Acet, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle anlamlı bir etkinliğe imza attı. Denizlili Atlet, antrenörü Cavit Ceylan eşliğinde altyapı sporcuları ile birlikte ortopedik ve görme engelli sporcuların yaşadığı duyguları hissettirmek için antrenman çalışması yaptı.

“TEK AYAKLA YÜKSEK ATLAMA ENGELİNİ GEÇTİ”

Alperen, antrenmanda ilk önce kendi branş kategorisi olan yüksek atlamanın başına geçti. Ancak bu kez atlayışı bildiğimiz Alperen atlayışı değildi. Çünkü tek ayağı ile atlayarak 1.60 metrelik çıtayı hareket ettirmeden mindere düşmeye başardı. Daha sonra uzun atlamanın başına geçen genç atlet, gözleri kapalı şekilde çıkarak yaklaşık 30m koştuktan sonra kum havuzuna düşebildi. Son olarak koşu pistine de çıkan Milli Atlet, bu kategoriyi de tamamlayarak hem örnek bir sporcu olduğunu gösterdi hem de gönülleri kazandı.

“ENGELLİLERİ ANLAMANIN YOLU EMPATİ KURMAKTAN GEÇER”

Sporcuların sadece şampiyonalarda değil, toplumsal olaylarda da örnek olması gerektiğini söyleyen Milli Sporcu Alperen Acet, “Spor yapmak için hiçbir engel yoktur. Engellileri anlamanın yolu empati kurmaktan geçer. Bugünkü farkındalık etkinliğimizde özellikle görme ve ortopedik engelli insanlarımızın yaşadıkları duyguları anlatmaya çalıştık. Engellileri bir gün değil her gün hatırlamalıyız.” dedi.



Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.