Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Altınordu Mahalle Muhtarı Veysi Çalhan Muhtar TV’ye konuk oldu!

Egeyön Haber olarak Muhtar TV programımızın 15. bölümüyle sizlerleyiz. Bölüm konuğumuz Konak ilçesine bağlı Altınordu Mahallesi muhtarı Sayın Veysi Çalhan oldu.

Egeyön Haber olarak Muhtar

Muhtar TV, İzmir’in muhtarlarına konuk olmaya devam ediyor. Ekibimizin bu haftaki durağı Altınordu Mahalle muhtarı Veysi Çalhan oldu.  İzmir’in Konak ilçesine bağlı Altınordu Mahallesi muhtarlığında ilk dönemini geçiren Çalhan, bize hem kendini tanıttı, hem de mahallesi ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

SİZİ VE MAHALLENİZİ TANIYALIM?

Ben Veysi Çalhan. Altınordu mahallesi muhtarıyım. Mahallemin sorunlarını çözmek için muhtar adayı oldum ve seçildim. Muhtarlıkta ilk dönemim.

Mahalleme katkı sağlamak istiyorum fakat sokaklarımız dar olduğu için çalışmalar zorlaşıyor. Eski bir yerleşim yeri olduğumuz için binalarımız da eski. Bu binaların yıkımı olursa çalışmalar için alanımız oluşuyor. Elektrik direkleri de ayrıca alanı daraltıyor. Artık kablolar yeraltından çekiliyor. Bu direkleri kaldırmaya çalışıyoruz fakat yollarımız dar olduğu için vinç girmiyor ama buna bir çözüm bulmamız gerekiyor. Mahallemiz tarihi bir bölge. Buralarda kazı veya tadilat çalışmaları yapıldığında çok farklı şeylerle karşılaşılabiliyor. Mezarlık, heykel ve benzeri tarihi eserlere ulaşılabiliyor.

PANDEMİ MAHALLENİZİ NASIL ETKİLEDİ?

Pandemi iki aydan beri yoktu. Bu hafta içinde bir iki tane vakamız oldu. Buralarda oteller oldukça fazla. Bundan dolayı insan yoğunluğu oluşabiliyor. İnsanlarımız da sosyal mesafe ve maske kurallarına uymuyor.

MAHALLENİZ DEPREMDEN NASIL ETKİLENDİ?

Mahallemiz eski binalardan oluştuğu için genelde taştan yapılma. Bu binalar günümüzdeki binalara göre biraz daha dayanıklı olabiliyor. Bu yüzden depremden çok fazla etkilenmedik.