‘’Amasız, lakinsiz, fakatsız siyaset yaptığını çok iyi bildiğim için Muharrem Bey’in ekibine dahil oldum’’

Memleket Partisi Menderes Kurucu ilçe başkanı Abdurrahman Ergenay, Memleket Partisi’nin İzmir’de en hızlı örgütlendiği Menderes’teki çalışmalarını Egeyön Haber’e anlattı. Memleket Partisi’nde kurucu ilçe başkanı olarak görev alan Ergenay, Sayın Genel Başkanımız Muharrem İnce’nin halka indiğini, konuşmalarında çok net ve açık, amasız, lakinsiz, fakatsız siyaset yaptığını çok iyi bildiğim için Muharrem Bey’in ekibine dahil oldum.’ diyerek neden Memleket Partisi’ne neden dahil olduğunu anlattı.

‘’Amasız, lakinsiz, fakatsız siyaset yaptığını çok iyi bildiğim için Muharrem Bey’in ekibine dahil oldum’’
Yayınlama: 17.06.2021
A+
A-

Memleket Partisi Menderes Kurucu ilçe başkanı Abdurrahman Ergenay, Memleket Partisi’nin İzmir’de en hızlı örgütlendiği Menderes’teki çalışmalarını Egeyön Haber’e anlattı. Memleket  Partisi’ni neden seçtiğini,  ilçede devam eden çalışmalarını, İzmir’de halkın bakış açısını, parti yapılanması ve neden kadın ve genç kollarının olmadığı gibi sorulara yanıt açık yüreklilikle yanıt verdi.

Memleket Partisi Menderes Kurucu ilçe başkanı Abdurrahman Ergenay röportajımızın tamamı:

UZUN YILLAR CHP’DE GÖREV ALDIKTAN SONRA, MUHARREM İNCE’NİN KURDUĞU MEMLEKET PARTİSİNE GEÇME KARARINI NASIL ALDINIZ?

Maalesef Türkiye’de siyasi partiler artık insanlara umut olamıyor. 18 yıldır bir siyasi parti ülkeyi yönetirken karşı tarafta bir muhalefet yok. İktidarı eleştirecek, yanlışlarını söyleyecek bir muhalefet partisinin olmadığını düşünerek, Sayın Genel Başkanımız Muharrem İnce’nin halka indiğini, konuşmalarında çok net ve açık, amasız,  lakinsiz,  fakatsız siyaset yaptığını çok iyi bildiğim için Muharrem Bey’in ekibine dahil oldum. Bu hareket  4 Eylül’de Sivas’ta başladı. O gün bizler de oradaydık. Sonrasında partileşme süreci başladı, genel merkezimizi ve İzmir il binamızı açtık. Dün itibariyle il merkezi başkanımız Cüneyt Oğuz’a Menderes İlçe yönetimimizde yer alan isimleri teslim ettik. MYK’dan onay bekliyoruz.  Onaydan sonra siyasi çalışmalara başlayacağız.

MENDERES İLÇESİNDEKİ ÇALIŞMALAR NASIL GİDİYOR?

İzmir’in en hızlı örgütlenen ilçesi olduğumuzu söyleyebiliriz. Menderes, Türkiye’de en büyük yüz ölçümüne sahip 3. ilçe, tabi ki bir metropol gibi değil. Mesafeler çok uzak havalimanından başlayıp sahile kadar uzanan geniş bir alana ve büyük bir ovaya sahibiz. Haliyle bu durum bizi biraz zorluyor ama bunlar tatlı koşuşturmalar. Vatandaşlara gidip yeni partimizi, projelerimizi, ülkenin geleceğine yönelik bir umut vaat ettiğimizi anlatarak, onlara dokunarak, ikna ederek partimize yeni değerler, yeni bireyler kazandırıyoruz.  İlçe yapılanmamızı tamamladık, bu saatten sonra artık alanlardayız.  Hedefimiz, insanların sorunlarına çözüm bulup, gönüllerine dokunmak.

ŞU AN İL VE İLÇELERDE PARTİYE KARŞI HALKIN TEPKİSİ NASIL?

Çok yakından izleniyoruz. Herkes dikkatle bizi izliyor, bu da çok sevindirici bir olay. Kahvelerde, sanayilerde, fabrikalarda, tarlalarda insanların bizi konuştuğunu biliyoruz. Tabi Menderes özelinden bahsediyorum. Demek ki iyi bir şeyler yapıyoruz ve kendimizden söz ettiriyoruz. Bunu da 2023’te sandıklarda bize çıkan oylardan göreceğiz, başarılı olacağımıza inanıyoruz.

 PARTİ YAPILANMAMIZ NASIL? NEDEN GENÇLİK KOLLARI VE KADIN KOLLARI YOK?

Sayın Genel Başkanımızın ömrü siyasetle geçtiği için siyaseti ve siyasetin aksayan yerlerini çok iyi biliyor. Gençlik kollarında ve kadın kollarında çekişmeler, sürtüşmeler oluyor ne yazık ki. İnsanlar proje üretmek yerine bir biriyle uğraşıyorlar. Maalesef bu sıkıntı her partide var. Tüzüğümüzde kadın kolları ve gençlik kolları yok ama fermuar sistemi var. Biz kadın – erkek, genç – yaşlı ayrımı yapmadan herkesi birey olarak görüyoruz. Yönetimler bir kadın bir erkek şeklinde oluşturuldu. Gençlerimize yönetimlerde yer veriyoruz. Menderes’te bizim de iki tene genç pırıl pırıl üyemiz var. Çalışmalarımızı bu şekilde götüreceğiz. Gençlik ve kadın kollarımız olmayacak.  Ama mahallelerde gönüllü temsilcilerimiz olacak, her mahalleye hem kadın hem erkek temsilciler atayacağız, onlardan bölgelerinde ne çalışmalar yapıldı, kimlere dokunabildik, bölgelerinde neler yapabiliriz gibi konularda haftalık raporlar alacağız ve bizde yönetim olarak partimizi daha ileri taşımak için elimizden geleni yapacağız.

İLÇEDEKİ PROJELERİNİZ NELER?

Menderes’te Değirmendere Bölgesinde bir tarım kooperatifimiz var.  Aynı zamanda büyükşehir belediyesi kadın kooperatifiyle de bağlantılı bir kooperatif burası.  Biz salatalık üreticisinin satışında aracıyı kaldırdık. Yani üreticimiz artık direkt ulusal zincir marketlere satış yapıyor. 4 gündür yaklaşık olarak günlük 10-12 ton salatalık piyasanın 30 – 40 kuruş üstüne satılıyor. Bu durum üretici için faydalı çünkü haftalık 90 bin lira gibi bir para üreticinin cebine giriyor. Bu da yıllık 900 bin lira eder,  sonuçta bu para Menderes’e girmiş olacak fazladan bir para bu da herkese fayda sağlayacak bir durum. Bu çalışma ile ilk projemizi gerçekleştirmiş olduk.

ÖNÜMÜZDEKİ KONGRE TAKVİMİ NEDİR?

Türkiye’de ilk defa yeni kurulan bir parti, kurulduğu gün 41 ilde örgütlendi. Şu an 52 ilde ve İzmir’de 12 ilçe de çalışmalarımızı tamamladık. Temmuz ayında ilçe, Ağustos ayında il kongrelerimizi, 18 Eylül’de ise büyük kurultayımızı yapacağız. Önümüzdeki yıldan itibaren de seçime girme hakkını kazanıp, seçimlere gireceğiz.

İZLEYİCİLERİMİZE MESAJINIZ NEDİR?

Buradan gençlere seslenmek istiyorum. Partimizin tüzüğünü incelesinler.  Gençler bu konu da çok aktif, interneti verimli kullanıyorlar. Biz Z kuşağından çok şey bekliyoruz ve gençleri partimize davet ediyoruz.  Gelsinler beraber siyaset yapalım. Çünkü artık siyaseti gençlerin yapması gerekiyor.  Biz ülkeyi gençler yönetsin istiyoruz.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.