Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ankara Denizlim’de Sofuoğlu Rüzgarı Esti!

Denizlim Derneği Meserret Sohbetlerine
Denizlim Derneği Meserret Sohbetlerine devam ediyor. Denizlim Derneği’nde gerçekleştirilen 44. Meserret sohbetinin konuğu, Motor Sporları ile Türkiye’ye 5 kez dünya şampiyonluğu kazandıran Kenan Sofuoğlu oldu. Denizlim Gençleri’nin daveti üzerine Derneğe gelerek Geleneksel Meserret Sohbetleri’nin konuğu olan Sofuoğlu ‘Dünya Şampiyonluğu’na Giden Yol’u Denizlim’e anlattı.

“İNANDIM, ÇALIŞTIM VE BAŞARDIM!”

Yarışlara katılım gerçekleştirmeyince yarışlarda Türk Bayrağı’nın dalgalanmadığını ifade eden Soğfuoğlu, Türk Bayrağı’nı her yerde dalgalandırmak için dünyanın birçok yerinde yarışlara katıldığını söyledi. Sofuoğlu, “İki abimin arkasından ben de motor yarışlarına başladım, babam motosiklet tamircisi olduğu için motosikletlerle çok küçük yaşlardan itibaren ilgilendim. Maddi imkanlarımız çok kısıtlı olduğu için benim yarışmalara katılmam çok zordu. Tek hedefim vardı üç kardeş aynı kürsüye çıkmaktı ve bunu henüz ben 17 yaşındayken Türkiye Şampiyonasında başardık. Hepimizin aynı anda Avrupa’daki yarışlara katılma şansı yoktu, sadece birimiz gidebilirdi ve bana nasip oldu. Böyle olunca ailemin tüm yükünü sırtımda hissettim. Avrupa’da çok zorluklar yaşadım, dilim yoktu öğrendim, birçok yarışa cebimdeki son para ile katılmak zorunda kaldım. Çünkü başarmak zorundaydım ve buna inandım, çalıştım ve en sonunda başardım. Tam her şey güzel giderken önce büyük abimi, sonra ortanca abimi kaybettim. Çok yalnızlıklar çektim ama artık onların hayalleri içinde yarışmak zorunda olduğumu hissettim.

MİLLETİM ADINA KÜRSÜYE ÇIKMAK İÇİN MÜCADELE ETTİM

2007 Yılında ilk şampiyonluğumu ulaşınca maddi anlamda rahatlamıştım, artık aileme daha fazla vakit ayırabiliyordum. Annem 2 oğlunu kaybettiği için yarışmalara katılmamı istemiyordu. Ama ben yarışmalara katılmadığımda o yarışta Bayrağımız dalgalanmıyordu, artık tek amacım vardı Müslüman bir Türk genci olarak milletim adına kürsüye çıkmak için mücadele ettim. 2017 yılına kadar 5 dünya şampiyonluğunu kazanmıştım ve artık anneme olan sözümü tutarak kariyerimin zirvesinde yarışları noktaladım.

ONLARI DESTEKLİYORUZ, ÖRNEK OLUYORUZ

Artık Türk sporunun gelişmesi için, yeni sporcular yetiştirmek için çabalıyorum. Geçtiğimiz hafta bir öğrencim henüz 15 yaşında dünyanın en hızlısı oldu. Bunun gibi birçok genç kardeşimiz çok başarılı şekilde ilerliyorlar. Biz çok zorluk çektik ama onlar bu zorluğu yaşamayacaklar, çünkü biz onların yanındayız, onları destekliyoruz, örnek oluyoruz. ” dedi. Denizlim Derneği Başkanı Mustafa Keysan da meserret sohbetinde yaptığı konuşmasında Kenan Sofuoğlu’na bu anlamlı etkinliğe katılımlarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, teşekkürlerini ifade etti.
Başkan Keysan etkinliğe her zaman katılım sağlayan Ankara’daki Denizlili hemşerilerine teşekkür ederek, konuk Kenan Sofuoğlu’na Dernek Yönetimi adına Denizli’yi simgeleyen hediyeler taktim etti.