Antrenör ve tesis personellerine yönelik ilk yardım eğitimi

DENİZLİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDE GÖREVLİ DOKTORLAR TARAFINDAN GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE GÖREVLİ ANTRENÖR VE TESİS PERSONELLERİNE YÖNELİK İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLMEYE BAŞLANDI.

Antrenör ve tesis personellerine yönelik ilk yardım eğitimi

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli doktorlar tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde görevli antrenör ve tesis personellerine yönelik ilk yardım eğitimi verilmeye başlandı.

Eğitim çalışması ile ilgili Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden bir açıklama yapıldı. Spor müsabakalarında karşılaşılan kırılma, burkulma, çıkık ve boğulma gibi durumlara ilk tıbbi müdahalelerin yapılabilmesi için eğitim çalışmasının yapıldığı aktarıldı. İl Sağlık Müdürlüğü doktorlarının iki grup halinde verdiği 18 saat süren eğitimler, teorik ve pratik uygulamalarla kursiyerlere aktarılıyor. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün yıl boyunca gerçekleşen okul ve kulüp müsabakaları, yaz-kış spor okulları, antrenmanlar gibi faaliyetlerinde sıkça karşılaşılan kırılma, burkulma, çıkık ve boğulma gibi durumlarda antrenörlerin ve tesis personelinin olası acil müdahalede neler yapılacağı üzerine eğitimler veriliyor. Personel, antrenör ve tesis görevlilerinden oluşan 40 kişilik grubun katılacağı temel ilk yardım eğitimleri 7 Aralık Cuma gününe kadar devam edecek. Kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika verilecek.

Yayınlama: 04.12.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.