Arif Balkanay’dan Aday Adaylığının Ardından İlk Açıklamalar

Arif Balkanay’dan Aday Adaylığının Ardından İlk Açıklamalar
Yayınlama: 06.11.2018
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi’nin(CHP) Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için tek aday adaylığı başvurusu yapan ismi Arif Balkanay basın mensupları ile bir araya geldi. Balkanay, sohbet ortamında geçen toplantıda Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e verdiği sözü basın mensupları ile paylaraşarak Büyükerşen’in 17 yılda Eskişehir’de yaptığı değişim ve dönüşümü Denizli’de yapmak istediğini dile getirdi.

CHP’nin Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adayı Arif Balkanay bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti(DGC) basın mensupları ile bir araya geldi. Aday olma süreci ve Denizli’de gerçekleştirmek istediği değişimi anlatan Balkanay’ın basın açıklamasına ilgi yoğundu.

”ÜLKEMİZDE TOTOLİTER BİR TEK ADAM REJİMİ VAR, BU REJİM İÇERİSİNDE SEÇİME GİDİYORUZ”

Basın açıklamasına 24 Haziran seçimlerinin ardından ‘Yeni Bir Türkiye’nin” olduğunu kabul edilmesi gerekiyor yorumu ile başlayan Balkanay:”29 Ekim’de kutladığımızı iddia ettiğimiz Cumhuriyet rejiminden neler kaldı sorusunu kendimize yöneltmeliyiz.Ülkemizde artık totaliter bir tek adam rejimi var. Bu rejim içerisinde yerel seçimlere gidiyoruz. Düşünün ki bir ülkede ağlayarak istifa eden bir belediye başkanı var. Böyle bir ortamda demokrasiden bahsedilemez. 17 no’lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne baktığımızda şuanda yerel yönetimlerin bir özgürlüğü olmadığını görüyoruz. Örnek vermek gerekirse tüm belediyeler Aralık ayının harcamaları için ‘Damat’ kardeşimizden onay almak zorunda. Böyle bir kültür, demokrasi anlışı yok. Başka bir örnek bir Cumhurbaşkanı düşünün daha seçimlere 5 ay var.”Eğer istemediğimiz kişiler seçilirse KAYYUM atarız”diyor. Bu cümle Demokrasi ve çağdaş düşünce ile tanımlanabilecek bir düşünce değil.”dedi.

”BİZLER BUGÜN AŞAĞIDAN YUKARIYA BİR DEVRİM GERÇEKLEŞTİRMELİYİZ”

Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı süreçten çıkışın mümkün olduğunu belirten Balkanay,”Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkümüz Kurtuluş Savaşı’ndan sonra 3. sanayi devriminin merkezde olduğu bir yeni Cumhuriyet’i tesis etmeye çalışmıştır.Devrim yukarıdan aşağıya yapılıyordu. Bizler bugün aşağıdan yukarıya bir devrim gerçekleştirerek Cumhuriyeti yeniden kazanmaya çalışmalıyız. Bu felsefi yaklaşım önümüzde yerel seçimlerin ne kadar stratejik öneme sahip olduğunu gösterir. Bu geleceğimiz için çok önemli. Biz bunu gerçekleştirebilirsek Denizli’de bir şeyler olabilir, Türkiye’de bir şeyler olabilir. Hepimiz yeniden umutlanabiliriz”ifadelerini kullandı.

”ÜLKEYİ YÖNETENLERİN YANLIŞLARI VAR”

Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılara değinen Arif Balkanay,”Bugün büyük şirketlerimizde yaşanan sıkıntılar o firmaların sadece yönetim eksikliklerinden mi kaynaklanıyor? Hayır. Demek ki ülkeyi yönetenlerin bir takım yanlışları var. Bunun için tek tek bireyler ve kurumlar bedel ödüyor. Doğacak çocuklarımızın bizim yaptığımız yanlışlardan dolayı bedel ödememesi için önümüzdeki yerel seçimler çok önemli.”dedi.

”DENİZLİ VE ESKİŞEHİR’İ ÇAĞDAŞ KENT OLMA KONUSUNDA KARŞILAŞTIRIN”

CHP’nin Denizli’de uzun yıllardır yönetimde bulunamadığına dikkat çeken Balkanay,”Sayın Başkan Ali Marım’dan bugüne 20 yıldır Denizli’de CHP’nin fikri öznesi yok. Bu Denizli açısından bir kayıptır. AK Parti açısından bakarsak 15 yıldır Denizli’yi yönetiyorlar. Bir örnek vermek gerekirse Yılmaz Büyükerşen Eskişehir’de yanlış şeyler yaptı diyen yoktur aramızda. Kanalizasyon olan Porsuk Çayı’ndan gondolların yüzdüğü bir Eskişehir yarattı. Büyükerşen Hocamız 17 yılda Eskişehir’i o hale getirebildi. Şimdi Denizli’ye baktığımızda 15 yıl geçti. Lütfen Eskişehir ile Denizli’yi çağdaş kent olma konusunda karşılaştırın”dedi.

”BÜYÜKERŞEN HOCAMA VERDİĞİM SÜZÜN GEREĞİNİ YERİNE GETİRMEK İÇİN KARŞINIZDAYIM”

Arif Balkanay Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e verdiği sözün gereğini yerine getirdiğini belirtti. Balkanay,”Yaptığımız Eskişehir gezisinde Yılmaz Büyükerşen Hocam ile bir kaç kez sohbet etme fırsatı buldum. Hocam orada benim ağzımdan söz aldı. Bana,”Pes etmeyeceksin dimi Arif” diye soru sordu. Çünkü ülkeyi ve partimizi en yakından bilen değerli büyüğümüzdür. Ona verdiğim sözün gereğini yerine getirmek için şuanda karşınızdayım”dedi.

EKONOMİNİN MERKEZDE OLDUĞU BİR YEREL YÖNETİM ANLAYIŞI

Arif Balkanay,”Acilen Denizli ve Türkiye’de çok ama çok yol kat edilmesi gerekiyor. Çünkü çok yıl kaybettik. Bunu Denizli’de tüm demokrasi güçleri olarak ekonominin de merkezde olduğu yeni bir yerel yönetim anlayışı ile seferberlik ilan etmemiz gerekiyor.” ifadeleri ile açıklamasına son verdi.

”ADAY ADAYI OLMASAYDIM PARTİMİZ YIPRATILMAYA ÇALIŞILACAKTI”

Arif Balkanay toplantı sonunda gazetecilerden gelen soruları yanıtlarken Denizli Büyükşehir Belediyesi için tek aday adayı olmasını değerlendirdi. Balkanay, ”Ben bu kararı biliyorsunuz ki son gün verdim. Bu kararı almamda bir ortak akıl tabi ki var. Ayrıca ben aday adayı olmasaydım iktidarın himayesinde olan medyada CHP’nin Denizli’de aday adayı olmadığı yönünde haberler çıkartacak ve partimiz yıpratmaya çalışacaklardı.”dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.