Artık Şehir İçinde Galericilik Yapılmayacak

Artık Şehir İçinde Galericilik Yapılmayacak
Yayınlama: 18.04.2018
A+
A-

Artık şehir içinde galericilik yapmaya izin verilmeyecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi Nisan ayı 3’üncü birleşiminde alınan kararla Denizli’de faaliyet gösteren oto galericilerinin şehir dışında kurulan Oto Galericileri sitesine taşınmasına karar verildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi Nisan ayı 3’üncü birleşimi bugün gerçekleştirildi. Oturuma Denizli’de oto alım satım işi yapan yaklaşık 100 kadar galeri esnafında misafir olarak katıldı.

Toplantıda oto galericilerinin şehir dışındaki belirlenen noktalara taşınmasına ilişkin Zabıta Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı rapor okundu. Zabta daire başkanlığı hazırladığı raporda; kent bütünlüğü, hizmet kalitesi ve kamu güvenliği açısından ikinci el oto galericilerinin yerleşim alanları dışında belirlenmiş olan alanlara taşınmasının ulaşım komisyonunca uygun görüldüğünü belirtti.

Meclise başkanlık eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, oto galerilerinin şehir dışına taşınmasının uzun zamandır kent gündemini meşgul ettiğini belirtti. Daha önce galericilerin bir araya gelerek bir site oluşturması için çalışmalar yapıldığını hatırlatan Başkan Zolan, “Bugün Denizli’de bu şartlar oluşmuştur. Artık Denizli’de kaldırımlarda bina altlarında araç alım satım işi yapılmaması gerekiyor. Daha önce traktör galericileri bir araya gelerek bir sitede toplanmıştı. İnşallah oto galericilerimiz de siteye taşınarak sadece Denizli’ye değil çevre bölgelere de hitap eden bir ortama kavuşacaklar.” dedi.

“Oldu Bittiye Getirilmemeli”

CHP Grubu adına söz alan grup başkan vekili Mustafa Çalıca, Galericilerin şehir dışımda belirlenen bir alana taşınmasının kentin yararına olacağını fakat bu meselenin oldu bittiye getirilmesinin çok yanlış olduğunu ifade etti. Galericilere taşınması için süre tanınması gerektiğini belirten Çallıca, “Ayrıca Pamukkale ve Merkezefendi İlçeleri dışında kalan ilçelerde de daha geniş bir çalışma yapılarak bir kez daha görüşülerek çözümlenmesi daha doğru olacaktır” ifadelerini kullandı.

“Denizli’miz Kazanacak”

Sürecin oldu bittiye getirilen bir süreç olmadığının altını çizen Başkan Zolan, “10 yıldan bu yana galericilerin bir araya gelmesi için 3-4 tane kooperatif kuruldu. En son 4 yıl önce kurulan kooperatifle süreç tamamlanmıştır. 4 yıl boyunca galericilik yapan esnaflarımıza yazılı bir şekilde bildirerek gerekli önlemlerini almasını istedik. Bu işle gerçekten çok uğraştık. Bugün de karara bağlamak istiyoruz. Yapılan bu işle esnafımız kazanacak, Denizli’miz kazanacak. ” dedi.

“Dükkan Sayısı Esnaf Sayısını Karşılıyor”

CHP Meclis üyesi Şeniz Süzek Doğan, yapılan dükkanların Denizli’deki galeri sayısını karşılamadığı belirterek bu kararın dükkanı olmayan esnafa çok büyük mağduriyet yaşatacağını ifade ederek sitede dükkanı olmayan kişilerinde görüşünün alınması gerektiğini söyledi.

Kooperatif kurulurken bu işi yapan herkese ulaşıldığını söyleyen Başkan Zolan, son yapılan siteyle beraber Denizli’de birisi özel diğeri kooperatif olmak üzere 2 yer bulunduğunu ve dükkan sayısının esnaf sayısını karşıladığını vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından Galericilerin şehir dışına taşınmasına ilişkin yapılan teklif, 56 kabul, 13 red ile oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıya katılan Galericiler kararı sevinçle karşılarken Başkan Zolan, yarından itibaren yeni dükkanlara geçilmesini istedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.