Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atatürk Stadı’nda ‘Horoz Kasırgası’

Spor Toto 1. Lig

Spor Toto 1. Lig 7. hafta karşılaşmasında Denizlispor kendi evinde Tetiş Yapı Elazığspor’u ağırladı. Denizlispor maçtan 3-0 galip ayrıldı.

Denizlispor, 7. hafta mücadelesinde 29 Eylül Cumartesi(bugün) 14:00’da başlayan maçta Denizli Atatürk Stadında Elazığspor ile karşılaştı. Hakem Özgüç Türkalp yönettiği maçta Türkalp’in yardımcılıklarını Murat Temel ve Gökhan Barcın yaptı. Maçın 4. hakemi ise Burak Pakkan .

Denizlispor kendi evindeki karşılaşmadan 51. dakikada Alperen Babacan, 67. dakikada Ziya Alkurt ve 90. dakikada Recep Niyaz’ın golleri ile 3-0 galip ayrıldı. Elazığspor’da Mehmet Yiğit 82’nci dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Denizlispor bu galibiyetle puanını 13. çıkarırken Elazığspor 4 puanda kaldı.

Stat: Denizli Atatürk
Hakemler: Özgüç Türkalp xx, Murat Temel xx, Gökhan Barcın xx
Denizlispor: Stackhowiak xx, Alperen Babacan xx, Taha Can xx Deniz Vural xx, Ziya Alkurt xx, Aissati xx (Cihan Özkaymak dk. 87 ?), Mehmet Akyüz xx (Burak Çalık dk. 79 x) , Recep Niyaz xx, Burak Altıparmak xx (Mehmet Taş dk. 46 x), Kerem Can xx, Abdülkerim Bardakçı xx
Yedekler: Asil Kaan, Gökhan Süzen, Cenk Güvenç, Muhammet Himmet
Teknik Direktör: Osman Özköylü
Elazığspor: Soner Şahin xx, Fatih Serkan xx (Ali Fırat dk. 83 ?), Bjarnason xx, Kadir Bekmezci xx, Ahmet Aras (Eren Cinkılıç dk. 83 ?) xx, Bagayoko xx, Mehmet Yiğit xx, Emre Öztürk x, Orhan Şam xx, Kadir Taşoğlu xx (Lamine Diarra dk. 72 x)
Yedekler: Ahmet Doğan, Onur Alsu, Lamine Diarra, Erhan Çınar
Teknik Direktör: Orhan Kaynak
Goller: Alperen Babacan (dk. 51), Ziya Alkurt (dk. 67), Recep Niyaz (dk. 90) (Denizlispor)
Kırmızı kart: Mehmet Yiğit (dk. 82) (Elazığspor)
Sarı kartlar: Abdülkerim Bardakçı, (Denizlispor), Emre Öztürk, Mehmet Yiğit, Bjarnason (Elazığspor)

Maçtan önemli anlar

KARŞILAŞMA POZİSYONLARLA BAŞLADI

Spor Toto 1. Lig 7. Haftasının önemli başına Denizlispor başladı. Maça geçtiğimiz hafta Osmanlıspor maçında olduğu gibi topa sahip olarak başlayan Denizlispor maçın ilk 5 dakikasında Elazığspor’a topla buluşma şansı vermedi. İlk tehlike ise 5. dakikada Denizlispor’da Burak’ın yaklaşıl 25 metreden attığı şut ile gerçekleşti. Top az farkla auta çıktı. Denizlispor 7. dakikada Aissati ile gole yaklaştı. Topla altıpasa kadar giren Aissati’nin topuna savunma son anda müdahale etti.Bu pozisyonun ardından 9. dakikada Keremcan’ın sol kanattan ortasında Ziya boş pozisyonda kafa vuruşu yaptı. Top kale direğinin üzerinden auta çıktı. Elazığspor ise maçtaki ilk tehlikeli pozisyonunu 11. dakikada Bagayoko ile yakaladı. Tahacan’ın hatası ile ceza sahasına giren Bagoyoko’nun şutunda kaleci Adam başarılı bir kurtarış yaptı. Maçın ilk 15 dakikası geride kaldığında iki takımda girdiği pozisyonları değerlendiremedi.

İLK YARI BAŞLADIĞI GİBİ BİTTİ

Denizlispor 21. dakikada gole yaklaştı. Orta sahada kazanılan serbest vuruşu Recep hızlı bir şekilde Keremcan’a aktardı. Keremcan’ın ortasında arka direkte Tahacan’ın kafa vuruşu direkten dışarı çıktı. Denizlispor Tahacan ile birleş daha golle burun buruna kaldı. Kafa vuruşları ceza sahasına doldurulan topa hareketlenen Tahacan’ı kaleci Soner kalesini zamanında terk ederek engelledi. Elazığspor maçın 30. dakikasında Ahmet’in Bagayoko’ya gönderdiği topta gole yaklaştı. Ceza sahasında topla buluşan Bagayoku’nun şutu az farkla auta çıktı. Hemen ardından 32. dakikada sağ kanattan Serkan’ın ortasında vuruşunu yapan Bagayoku yine golü bulamadı. Denizlispor’da Deniz uzaktan şutu ile tehlike yarattı. Deniz’in yaklaşık 25 metreden şutunda kaleci Soner son anda topu kornere çeldi. İlk yarının kalan dakikalarında iki takımda rakip kalede etkili olamadı ve takımlar soyunma odasına 0-0’lık beraberlikle gitti.

DENİZLİSPOR GOLLE BAŞLADI

İkinci yarıya Konuk ekip Elazığspor başladı. Denizlispor 51. dakikada Alperen ile öne geçti. Hücum yönüne göre sol kanattan kattan kazanılan serbest vuruşta Keremcan ortasını yaptı. Arka direkte kafa vuruşunu yapan Alperen Denizlispor’u 1-0 öne geçirdi. Golün ardından baskısını arttıran Denizlispor’da Ziya’nın 55’nci dakikada uzaktan şutunda kaleci Soner iyi yer tuttu ve golü önledi. Elazığspor’da 59. dakikada Ahmet gole yaklaştı. Savunmanın hatası ile altıpasta topla buluşan Ahmet’in vuruşu auta çıktı. Bu pozisyonun ardından Denizlispor Mehmet Akyüz ile net bir pozisyondan yararlanamadı. Savunmayı eksik yakalayan Denizlispor’da Mehmet Akyüz ceza sahası önünden şutunda top direkte patladı. Pozisyonun ardından çıkan tartışma nedeniyle Denizlispor’da Abdülkerim ile Elazığspor’da ise Emre ve Mehmet sarı kart gördü.

ZİYA FARKI 2’YE ÇIKARDI

Denizlispor Karşılaşmanın 66. dakikasında Ziya ile golü buldu. Keremcan’ın sağ kanattan yaptığı ortada boş pozisyonda kafa vuruşunu yapan Ziya Denizlispor’u 2-0 öne geçirdi. Golün ardından rakip kalede baskısını arttıran Denizlispor Mehmet Akyüz ve Alperen ile net pozisyonlardan yararlanamadı. 68. dakikada Denizlispor’da sakatlanan Burak oyundan çıkarken Mehmet Taş oyuna dahil oldu. Elazığspor’da ilk değişiklik Kadir’in yerine Diarra ile gerçekleşti. Mücadelenin 75. dakikasında Bjernason Alperen’e yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart gördü. 79. Denizlispor’da ikinci değişiklik Mehmet Akyüz, Burak Çalık ile gerçekleşti. Elazığspor’da Mehmet Yiğit karşılaşmanın 82. dakikasında Mehmet Taş’a yaptığı sert müdahale sonrası ikinci sarı karttan kırmızı görerek oyundan atıldı. Elazığspor’da 85. dakikada 2 değişiklik birden yaptı. Ahmet ve Serkan oyundan çıkarken Ali ve Eren oyuna dahil oldu. Denizlispor’da son değişiklik ise Aissati, Cihan ile gerçekleşti.

RECEP NOKTAYI KOYDU

Maçın 90’ncı dakikasında Recep farkı 3’e çıkardı. Burak Çalık sol kanattan ceza sahasına girdi. Şutunda direkten dönen topu tamamlayan Recep üçüncü gole imza attı. Mücadelenin kalan dakikalarında gol olmazken maç Denizlispor’un 3-0 üstünlüğü ile sonlandı.