Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

‘Atatürk ve Pamukkale marka’ dediler sıra ‘Çal Garası’nda!

DENİZLİ’ye Çin’den gelen iki iş insanı Pamukkale’ye ve Çal’a hayran kaldılar. Çinli iş adamları Chen Mıngbıao ile Cai Oimei, “Çin’de Türkiye’nin tanınmış iki markası var. Biri Atatürk biri de Pamukkale. Şimdi de Çal şarabını tanımaya başladık” dediler.

DENİZLİ’ye Çin’den gelen iki

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, geçtiğimiz Ağustos ayında Çin’den ülkemize gelen yatırımcı ve Çin devlet görevlilerinden oluşan 9 kişilik ekibi ağırlamıştı. Çinli iş insanları, son olarak merkezi Denizli’de bulunan Sprigday ve Esio markalarıyla tanınan Ege Vizyon A.Ş’nin daveti üzerine Denizli’ye geldi.

ÇİNLİ İŞ ADAMLARI ÇAL GARASINI TATTI

Ege Vizyon A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Akçin, tercüman Ahmet Tıngır ile birlikte Pamukkale Örenyeri ve travertenleri gezen Çinli iş insanları daha sonra Çal’a giderek Ezel Şarapları firmasında şarap tadımı yapıp, Çal Kanyonu’nu gezdi. Ezel Şarapları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atılsın, şarabın üretiminden pazarlanma aşamasına kadar Çinliler’e sunum yaptı ve fabrika içinde şarap tattırdı.

‘ÇAL’IN ŞARABINI TANIMAYA BAŞLADIK’

Çinli iş insanı Chen Mıngbıa, “Çin’de Türkiye’nin iki tanınmış markası var. Biri Atatürk diğeri ise Pamukkale. Her Çinli’nin Atatürk ve Pamukkale ile ilgili bilgisi vardır. Şimdi de Çal’ın şarabını tanımaya başladık. Buranın şarabının aroması oldukça zengin. Çal şarabının tadı ve göbeği yumuşak. Çinliler’in damak tadına çok uygun. Pamukkale’nin beyazı, Çal’ın kırmızı şaraplarına hayran kaldık” dedi.