Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ata’ya Saygı İçin Yürüdüler

Bu haberin fotoğrafı yok

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün  ebediyete intikalinin 80. yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Ata’ya Saygı Yürüyüşü”  düzenlendi.

Alsancak Liman’ı önünden başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meyda’nın da sona ererken 350 metre uzunluğundaki Atatürk posterinin İzmir Büyükşehir Belediyesi  Başkan’ı  Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve binlerce İzmir’i birlikte taşıdı.

Yürüyüş sonunda Cumhuriyet Meydanı’nda bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan’ı Aziz Kocaoğlu, “Atamızın yaptıklarını yıkan, aldıklarını satanlara, O’nun kurduğu sağlam temelleri sarsmaya çalışanlara karşı neler yaptık? Bugün hepimiz, bu iç hesaplaşmayı yapmak, kendi payımıza düşen dersleri almak ve titreyip kendimize gelmek zorundayız” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. yıldönümünde, herkesin bu iç hesaplaşmayı yapmak, kendi payına düşen dersleri almak ve titreyip kendimize gelmek zorunda olduğunu ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Gerçekten de Atatürk’e layık bir nesil olmak istiyorsak, hamaseti bir kenara bırakıp, bize emanet ettiği ilkelere ve Cumhuriyet değerlerine gerçekten, tüm samimiyetimizle; gücümüz tükenene ve son nefesimize kadar sahip çıkmalıyız.Küçük menfaatleri, küçük fikir ayrılıklarını bir kenara bırakıp bölünmeden, parçalanmadan mücadele etmeli, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarının karşısında el ele ve dimdik durmalıyız.” diye konuştu.

Yürüyüşün ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi kent orkestrası Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan konser verdi.