Atila Sertel: İzmir havadan da cezalandırılıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan yurt içi ve yurtdışına yapılan doğrudan yapılan seferlerin arttırılması gerektiğini belirterek, “Turizm ve iş dünyası açısından Türkiye’nin önemli kentlerinden biri olan İzmir, çok sayıda direkt uçuşun da yapıldığı bir aktarma merkezi olması gerekirken yıllardır bu yapılmıyor ve İzmir bu konuda da cezalandırılıyor” dedi.

Atila Sertel: İzmir havadan da cezalandırılıyor!
Yayınlama: 13.12.2018
A+
A-

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) KİT Üst Komisyon toplantısında konuşan CHP İzmir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, Türkiye ekonomisine dört verip bir dahi alamayan İzmir’in direkt uçuşlar konusunda da cezalandırıldığını vurguladı.

Yurtiçi 10.4 milyon yolcu ile 4’ncü, yurtdışı 2.3 milyon yolcu ile 5’nci sırada olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan yurt içi ve yurt dışı doğrudan seferlerin arttırılması ve aktarma merkezi olarak yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade eden Atila Sertel, şunları söyledi:

  “THY SADECE 5 ÜLKEYE UÇUYOR”

“Bu şekilde bir yeni yapılanmayla sadece İzmir değil, tüm Ege Bölgesi ve ülkemiz de kazanacaktır. İzmir’den yurt dışına, 51 destinasyona, 29 havayolu firması 27 ülkeye direkt uçuşlar yapabiliyor. Ama bunların içinde ne yazık ki Türk Hava Yolları sadece 5 ülkeye direkt uçuş sağlıyor. THY İzmir’den direkt olarak Almanya’nın Berlin, Hamburg, Münih, Stuttgart, Fransa’nın Paris, İran’ın Tebriz, İtalya’nın Roma kentlerine ve Kuveyt’e uçuş gerçekleştiriyor. Aslında İzmir’in üçüncü aktarma merkezi olması gerekirken bunun yapılmadığını ve İzmir’in direkt uçuşlar ve aktarma uçuşlar konusunda da cezalandırıldığını düşünüyorum. Bunun için gerekli adımlar bir an önce atılmalıdır.”

Türk Havayolları’nın İzmir’den Ankara’ya uçuş gerçekleştirmemesini de eleştiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Türk Hava Yolları’nın İzmir-Ankara seferlerini AnadoluJet’e havale etmesi ve Türk Hava Yolları’nın kendi uçaklarını Ankara-İzmir arasında çalıştırmaması da hem Ankara’nın İzmir’le irtibatını kuranlar için hem de İzmir’in Ankara’yla irtibatı olanlar için bir cezalandırma anlamına gelmektedir. Türk Hava Yolları’nın burayı tamamen AnadoluJet’e bırakmasının hizmet alımı açısından ve hizmetin sunumu açısından da İzmirliler’e ve İzmir-Ankara arasında uçanlara büyük bir sıkıntı yarattığı ve yaşattığı gerçeği ortadadır. Türk Havayolları, AnadoluJet’in yanında kendi uçaklarıyla da İzmir – Ankara uçuşlarına başlamalıdır” dedi.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.