Avukatlara, kişisel verilerin korunmasını anlatan şirketi sitesi canlı yayında hacklendi!

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu için avukatlara eğitim vermeye gelen şirket, Denizli Barosu’nda eğitim verirken saldırıya uğradı. Şirketin internet sitesi hacklenirken, siber saldırı anı canlı yayına yansıdı.

Avukatlara, kişisel verilerin korunmasını anlatan şirketi sitesi canlı yayında hacklendi!

Denizli Barosu 4 Ocak Cumartesi günü ilginç bir olay yaşandı. İzmir merkezli bir danışmanlık şirketi, 6698 sayılı KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) için avukatlara eğitim vermek amacıyla Denizli Barosu’nda eğitim verdiği sırada canlı yayında hacklendi.

Siber saldırı sonucu hacklenen şirketin internet sitesine girenleri “Önce Kendi Güvenliğiniz 🙂 Welcome To Denizli!” yazısıyla karşılaştılar. Şirket yöneticileri ise uygulamalı eğitim sırasında kendi internet sitelerine girmeye çalıştıklarında siyah ekran ve saldırganların yazmış oldukları yazı ile karşılaştılar.Youtube üzerinde canlı yayınlanan eğitim sırasında saldırı esnasında “Hacklendiniz heralde?” sorusu ile karşılaşan şirket yöneticileri şaşkınlıklarını gizleyemediler.6698 sayılı KVKK’ya göre siber saldırıya maruz kalan veri sorumluları (şirket/kurum), veri ihlalini 72 saat içerisinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirmezler ise 1.000.000TL’ye kadar idari para cezası ile karşılaşacaklar.

İŞTE O ANLAR!



Yayınlama: 05.01.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.