Aydın Efeler’de düzenlenen Teoman Konseri’nde Doğa Katliamı!

Aydın’ın Efeler ilçesinde gerçekleşen Teoman Konseri adeta çevre katliamına dönüştü. Konser alanı’nın genişlemesi için parkat bulunan ağaçları kesen işletme pes dedirtti.

Aydın Efeler’de düzenlenen Teoman Konseri’nde Doğa Katliamı!
Yayınlama: 10.10.2019
A+
A-

Aydın’da gerçekleşen Teoman Konseri asdeta doğa katliamına neden oldu. Aydın Efeler ilçe merkezi’nde bulunan Nevzat Biçer Parkı’nda yer alan işletme dün akşam gerçekleştirilen bir konser düzenledi. Ünlü sanatçı Teoman’ın sahne aldığı etkinlikte, konseri düzenleyen işletme konser öncesinde 25 yıllık olan Ihlamur ağaçlarını sırf yer açılsın diye kesmesi tepkilere neden oldu. İşletmenin bağlı bulunduğu Efeler Belediyesi’nden de konu ile ilgili izin almaıdğı belirlendi.

PARKA KONSER İZNİ VERİLMEYECEK

25 yıllık ıhlamur ağaçlarını sırf konserde yer açılsın diye kesen işletmenin gerçekleştirdiği doğa katliamının ardından Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, olaya el attı. Atay, katliamın gerçekleştiği parka giderek, incelemelerde bulundu. Bilet satışına vatandaşların mağdur olmaması için izn verdiklerini ifade eden Başkan Atay, bundan sonra parkta konser izni verilmeyeceğini söyledi.

‘SANAT İÇİN DOĞANIN BÖYLE KULLANILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Konu ile ilgili Doğa Kültür ve Tabiat Varlıkları’na haber verdiklerini ifade eden Başkan Atay, “Sanat için doğanın bu şekilde kullanılmasına asla izin vermeyeceğiz. Doğa ve çevre her zaman belediyemiz için hassas bir konudur ve önceliğimizdir. Bu yüzden, bu tür organizasyonların bundan sonra doğaya zarar vermeden ve uygun alanlarda yapılması için karar aldık. Maalesef konser sonrasında alanda ağır tahribat meydana geldi. Bu yüzden alandaki tahribatı gidererek, Nevzat Biçer Parkı’nı içerisindeki unsurları ile korunup geliştirilecek, alanı yeşillendirecek ve daha da güzelleştirmek için çalışmalar yapacağız” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.