Aydın Nazilli’de ek kitap talebi velileri bezdirdi!

Aydın’a bağlı Nazilli ilçesinde okullarda öğretmenlerin öğrencilerden belli yayınevlerinden ek kitap talep etmesi velileri isyan ettiriyor.

Aydın Nazilli’de ek kitap talebi velileri bezdirdi!

Aydın’ın Nazilli ilçesinde yeni başlayan eğitim öğretim dönemi ile birlikte öğretmenlerin öğrencilerden ek kitap talep etmesi velileri isyan ettirdi. Okul kitaplarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak karşılandığı ders kitaplarının yanısıra öğretmenlerin öğrencilerden ek kitap istemesi dar gelirli vatandaşı zorluyor. Özellikle öğretmenlerin belli bir yayınevinden ek kitap talebi nde bulunması da dikkat çekiyor. Fiyatı yaklaşık 400 lirayı bulan kitapları almak istemeyen veliler, ek kitap ihtiyacının nedenini merak ediyor.

MEB’İN DERS KİTAPLARI YETERSİZ Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ücretsiz olarak verdiği ders kitaplarının yetersiz olduğunu düşünen öğretmenlerin öğrencilerden ek kitap talebi ve destekleyici olması bakımından da önemli olduğunu savunuluyor. Ancak veliler özellikle ekonomik olarak sıkıntılı dönemde ek kitap külfetine girmek istemiyor. Konu ile ilgili bazı vatandaşların bu konu ile ilgili olarak CİMER’e başvuruda bulunduğu ifade edilirken, Milli Eğitim Müdürlüğü de bu sorunun çözümü için göreve davet ediyor.

Aydın Haberleri için tıklayın!

Denizli Haberleri için tıklayın!

Yayınlama: 10.10.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.