Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aydın Şehir Hastanesi son durum ne?

Aydın Şehir Hastanesi son

Aydın Şehir Hastanesi son durum ne? Tüm Aydınlıların merakla beklediği en önemli sağlık yatırımlarından biri olan Hastane inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Kompleks bir sağlık yatırımı olarak planlanan Aydın Şehir Hastanesi‘nin inşaatında yüzde 70’lik bir bölüm tamamlandı. Yapımı Kolin İnşaat ve Zey Yapı işbirliğiyle üstlenilen, yap işlet devret modeli uygulanan Hastane tamamlandığında kentin sağlık alanında yükünü kaldırıyor olacak.

Sağlık Alanında Yapılan En Önemli Yatırımlardan Biri

Hükümetin sağlık alanında uyguladığı yeni bir sistem olan ve ülkenin dört bir yanında yükselen sağlık yatırımlarından biri olan Aydın Hastanesi çalışmaları yoğun bir tempoda devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından ihalesinin yapılmasının ardından Şehir Hastanesi hangi firma yapıyor sorusuna yanıt alınmış, Kolin İnşaat ile Zey Yapı işbirliğiyle 2020 yılında sözleşme imzalanmıştı.

265 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan müteahhidi, çalışmalara hızla başlamış ve belirli bir aşamaya getirmiştir. Aydın Şehir Hastanesi’nin müteahhidi için tanınan 700 günlük süre sözleşmenin imzalanmasından itibaren işletilmeye başlandı.

Aydın Şehir Hastanesi Kaç Yataklı?

Yatak kapasitesi son derece geniş tasarlanan bir sağlık kurumu olarak dikkat çekiyor. Tüm birimler ile birlikte kente 1400 yatak kapasitesi daha kazandıracak olan Hastane inşaatı 10 katlı iki hastane binası, 8 katlı bir hastane binası ve 6 katlı ana bina olarak planlandı.

Aydın Şehir Hastanesi yatak kapasitesi toplamda 1400 olarak açıklandı. 585 ayrı odalardan oluşacak Hastane, iki kişilik planlama ile 1170 hastanın aynı anda tedavi edilmesine imkan tanıyacak. Yatak kapasitesi, 230 yataklı yoğun bakım ünitelerinin de eklenmesiyle 1400’ü yükselmiş olacak.

Aydın Şehir Hastanesi Son Durum Ne?

2020 yılında temelinin atılmasının ardından yapımına başlanan Aydın Şehir Hastanesi’nin son durum olarak yüzde 70’lik bir tamamlamaya ulaşmış durumda. Yüklenici firma için verilen sürenin 2023 yılında tamamlanacak olması, inşaatın bu süre içinde tamamlanmasını öngörmektedir. Hastane inşaatının seçimlerden önce tamamlanması ve hizmete açılması bekleniyor.