Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aydın’da yaşayan engelli genci darp etti, paylaştığı görüntü tepki çekti

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde ‘Delikanlı’ lakaplı şahsın işitme engelli gence şiddet uygularken çekilen görüntüsü sosyal medyada büyük tepki topladı.
Engin E. emniyet müdürlüğüne giderek Fırat K.’dan şikayetçi oldu. Emniyet güçleri tarafından her yerde aranan Fırat K. yakalanarak gözaltına alındı.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde 'Delikanlı'

Edinilen bilgiye göre, Aydın’da yaşayan işitme engelli Engin E., ‘Delikanlı’ lakaplı Fırat K’nın ‘Hediyelik eşya işinde çalışır mısın?’ teklifi üzerine İzmit’e geldi. Hediyelik ürünlerin satışını gerçekleştiren Engin E., Fırat K. ve yanında bulunan arkadaşları ile bir dağ evine gitti. Burada iddiaya göre Fırat K. ve arkadaşları, Engin E’yi darp etmeye başladı. Fırat K., elindeki bıçağı işitme engelli Engin E’nin boğazına dayadığı haldeki çekilen görüntüsünü sosyal medyadan paylaştı.

Engin E. ifadesinde şunları ifade etti; “Aydın’da yaşıyorum. Benim gibi işitme engelli olan Fırat’ı da Aydın’dan tanıyorum. 22 Mart günü beni cep telefonumdan aradı. İzmit’e gelmemi hediyelik eşya işi olduğunu belirtti. Ben de işsiz olduğum için kabul ettim. İzmit Otogarı’na geldiğimde iki kişi yanıma geldi. Fırat’ın kendilerini gönderdiğini söylediler, tramvaya binerek bir kafeye gittik. Fırat burada bekliyordu. Oturduk sohbet ettik. Sonra hediyelik eşyaları bana verdi. Ben de hemen kafe önünde satışı gerçekleştirdim. 150 lira kazandım. Fırat’la anlaşmamız yarı yarıya olacaktı. Sonra Fırat’ın yanında bulunan aynı zamanda işitme engelli olan 4 kişiyle birlikte araçla dağ evine gittik. Toplam 6 kişiydik. Alkol aldık. Sonra ben kazancım olan yarı parayı Fırat’tan istedim. Fırat’ın yanında bulunan kişi vermiyoruz dedi. Sonra küfür etmeye başladı.‘Sen ne yapmaya çalışıyorsun’ dedi. Ben de Fırat’a kıskanıyor musun, benim kardeşim misin bana karışıyorsun dedim. Bu sırada orada bulunanlardan biri arkamdan kafama bir şeyle vurdu. Daha sonra hepsi bana vurmaya başladı. Hatta biri kemer çıkarıp, onla da vurmaya başladı. Kanlar içerisinde kaldım. O an fotoğraflarımı çektiler. Sonra araca bindirip otogarda indirdiler. Ancak param yoktu. Aydın’a dönemiyordum. Güvenlikçilere giderek durumu anlattım. Onlar da ambulans çağırdılar. Hastaneye götürüldüm. Sonra da polisler geldi. Diğerlerinin adlarını bilmiyorum ama Fırat Kaya’dan şikayetçiyim”

Engin E’nin ise işaret dilini kullanarak darp edildiği anları anlattığı görüntüsü, sosyal medya kullanıcıları tarafından “#FıratDelikanlıTutuklansın” hashtagi ile paylaşıldı. Kısa sürede sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çeken görüntüler, büyük yankı uyandırdı.
Engin E. şikayetçi olurken, Fırat K.’nin kayıplara karışmıştı. Her yerde aranan Fırat K.’nın Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalayarak gözaltına alındığı öğrenildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı işitme engelli Engin E.’nin, Delikanlı’ lakaplı Fırat K. tarafından dövülmesi olayına ilişkin yaptığı açıklamada Fırat K. hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklama şu şekilde;

“Müşteki E.E. polis merkezine başvuru yaparak, 22 Mart tarihinde tehdit ve hakarete maruz kaldığını ve darp edildiğini ifade etmiş, şüpheliler hakkında şikayetçi olmuştur. Yapılan araştırma kapsamında elde edilen delil ve bulgular doğrultusunda eylemi gerçekleştiren şüpheli F.K. ve ona yardım eden diğer şüpheliler hakkında ‘Kasten adam öldürmeye teşebbüs’, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Özel hayatın gizliliğini ihlal’ ve ‘Kişisel verileri hukuka aykırı olarak yayma’ suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında kolluk güçlerine şüphelilerin gözaltına alınmaları talimatı verilmiştir. Soruşturmamız titizlikle sürdürülmektedir.”