Ayhan Akcan basın mensubuna yönelik şiddeti değerlendirdi! Olaya tepkisiz kalan Fatma Şahin’in durumunu ‘medyanın büyüsü’ olarak tanımladı

Psikiyatri Uzmanı Ayhan Akcan geçtiğimiz günlerde yaşanan basın mensubuna yönelik şiddeti değerlendirdi. Akcan, bu durumun şiddete uğrayan kişide psikiyatrik sorulara yol açabileceğini dile getirdi. Yaşana durum karşısında tepkisiz kalan Fatma Şahin’in ve orada bulunan teknik ekibin duruma müdahale edebileceklerini savundu.

Psikiyatri Uzmanı Ayhan Akcan geçtiğimiz günlerde basın mensubunun canlı yayında fiziksel şiddete maruz kalmasını değerlendirdi. Yaşanan olumsuz duruma Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in tepkisiz kalmasını ‘medyanın büyüsü’ olarak tanımladı.

Akcan konuyla ilgili şunları aktardı;

Canlı yayında, şiddete maruz kalma, şiddet uygulama ve bu şiddet esnasında da buna tanık olma. Tabi burada tabi burada üç boyutlu. Tabi burada Muharrem Sarıkaya için konuşursak tabi bu tepkisel bir durum, anlık bir durum. Büyük ihtimal orada teknik bir sorun var ama tabi affedilir bir düzeyde değil. Zaten onun istifa etmiş olması onun haksız olduğunu, medya önünde bunu yapmış olmasın yanlış olduğunu ortaya koyuyor. Biliyorsunuz ki biz her alanda şiddete olumsuz yaklaşıyoruz, hele ki fiziksel şiddet ise. Tabi ki aksaklıklar olabilir, problem olabilir, stres altında olabilir. Bu hiçbir kimseye bu şekilde davranabileceği anlamına da gelmez. Orada daha ciddi bir durum var. Uzun vadede değil ama akılda kaldı. Bu kardeşimiz nereye giderse gitsin Muharrem Sarıkaya’nın şiddet uyguladığı kişi olarak anılacak. O çevreden kişiler için de bu durum travma yaratabilir. Özellikle bu travmaya bağlı olarak da özgüven problemi, dikkat problemi, uyku problemi, hatta depresyon, daha ileri gidip tamamen insanlardan uzaklaşma, işi bırakma bile gerçekleşebilir.

Bu hükümette çok ciddi görevler alan belli bir isim olarak marka olmuş bir kişinin de oradaki şaşkın durumu, ki empati duygusu yok muydu, niçin müdahale etmedi gibi sorular geliyor akla. Medyanın büyüsü dediğimiz bu işte. Sürekli canlı yayına çıkmak, canlı yayın yapmak herkesin harcı değil, herkesin yapabileceği bir şey değil. Oradaki büyü bozulduğunda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı’nın o şaşkınlığı olarak tabir edebileceğimiz bir durum. Muharrem Sarıkaya’nın ki yılların getirdiği en büyük medya insanlarından birisi. Tepkisel olarak şiddet uygulaması. Medyanın büyüsü işte. O canlı yayında nasıl hareket edeceklerini, napacaklarını bilemediler.

Ben olsaydım müdahale ederdim. Ettim de zaten. Asla müsaade etmedim sözel şiddete de.

Yayınlama: 23.12.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.