Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aykurt Nuhoğlu, Denizli’de Yerel Yönetim Anlayışı ve İttifak Düşüncesini Paylaştı

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin Denizli’yi ziyaret etti. TMMOB Denizli Şubesi’nde düzenlenen ‘Kentini Anlat Kendini Anlat’ etkinliği için Denizli’ye gelen Nuroğlu ve Narin CHP Denizli İl Başkanlığı’nda partililerin ve basın mensuplarının katıldığı ‘Yereli Yönetmek’ adlı toplantıda yerel yönetim tecrübelerini paylaştılar. Toplantıya konukların yanı sıra toplantıya CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, CHP’nin 2019 yerel seçimlerindeki aday ve aday adayları katıldı.

CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba

AKBABA:”İLÇE VE BELEDİYE BAŞKANIMIZ YAPTIKLARI HER İŞTE İNSANI MERKEZE KOYUYORLAR”

Toplantıda ilk olarak söz alan CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba;” Önümüzdeki yerel seçim öncesi her hafta birbirinden değerli konukları Denizlimiz’de ağırlıyoruz. Bugünde Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin bizlerle beraber.Bizler yereli yönetirken bazen bir kaynağa, bazen bir düşünceye ihtiyaç duyduğumuzda örnek aldığımız ilçe,yönetim ve başkanlardan bir tanesi de Kadıköy’dür. Ben onların yaptığı etkinlikleri, onların insan odaklı faaliyetlerini okurken,dinlerken oldukça keyif alıyorum. Çünkü her yaptıkları işte insanı merkeze koyan bir ilçe başkanım ve belediye başkanım var. Bundan yaklaşık bir ay önce onları Kadıköy insanları ile hazırladıkları bir kitapçık elimize ulaştı. Ben o kitabı ikinci defa okuyorum. Çünkü içinde kadınlara karşı nasıl bir tavır sergilenmesi gerektiğinden tutun da birçok özen gösterilmesi gereken konu var”dedi.

CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin

NARİN:”BİZ FENERBAHÇE’DE BİR DEĞİŞİM YAPTIK, UMARIM DENİZLİ BİR DEĞİŞİKLİK YAPAR”

Mahir Akbaba’nın ardından söz alan Ali Narin sözlerine Kadıköy’de Fenerbahçe’de yaptıkları değişikliği hatırlatarak başladı. Narin,”Biz Fenerbahçe’de bir değişiklik yaptık. Umarım Denizli’de bir değişiklik yaparak AKP’den kurtulmuş bir Denizli’yi sağlamış olacaksınız. Başarı olmanın temel yollarından biri yerel yönetimlerin örgütle bağlarıdır. Biz bunu en iyi şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Ortak bir tempo ile çalışmanın başarıyı getirdiğini gördük. Biz uzun yıllarda liyakatın ne kadar önemli olduğunu gördük.”ifadelerini kullandı.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu konuşmasına Kadıköy tarihi hakkında bilgi vererek başladı. Kadıköy’ün dünyada yaşanılabilir kentler arasında 43’ncü kent olduğunu hatırlatan Nuhoğlu bunun nasıl sağlandığını anlattı. Nuhoğlu sözlerine,”Kadıköy’de insanlar kendilerini yabancı hissetmezler. Bu hem entellektüel yapı hemde yerel yönetimin sayesindedir. Bunun için sosyal demokrat belediyenin nasıl olması gerektiğini sormalıyız. Biz 2014 yılında göreve geldiğimizde 5 yılda neler yapabilirizi 1000’in üzerinde katılımla toplantılarda vatandaşlarla konuştuk.”diyerek başladı.

NUHOĞLU:”YEREL YÖNETİMLER YOL,SU,ASFALTTAN İBARET DEĞİL, İNSANLARA BU YETERLİ GELMİYOR”

Kadıköy’ün ekonomiye çok katkısı olmadığı yönündeki düşünceye hakkında yorum yapan Nuhoğlu,”Bizim yaptığımız projelerin ekonomiye katkısı olduğunu belirtmek isterim. Bunun yanında kültür, sanat projeleri ile ülkeye katkı verdik. Biz 52 proje oluşturduk. İki misline yakın proje yaptık. Bunu ekip çalışmasıyla gerçekleştirdik. Meslek örgütleri ve derneklerin desteğini aldık. Amacımız ortak fikir havuzu oluşturarak faaliyete geçmekti. Yerel yönetimler yasanın bize tanımladığı yol,su ve asfalttan ibaret değil. Bu insanlar için yeterli gelmiyor. Bunun için yaşlılara bakmaya yetmeyen, ekonomik olarak çocuklarının eğitim masraflarına yetişemeyen insanların yanında olmalısınız. Yaşamın her dönemi için merkezler kurmalı ve hizmet etmelisiniz. Biz bu yönde çalıştık. Bu anlamda Türkiye’de ilk olmak üzere afet eğitim parkı, bir ilçenin yaptığı en büyük tiyatro binasını yapıyoruz. Bunlar yerel yönetimlerin yapabileceği şeyler dikkat ettiyseniz hiç merkezi iktidardan bahsetmedim”dedi.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu

”BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE BİRLİKTE GELECEKLE İLGİLİ BEKLENTİLERİMİZ İYİYE GİTMİYOR”

Belediye bütçesi içerisinde çalıştıklarını dile getiren Nuhoğlu şuanda belediyenin 1 lira borcu olmadığını dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet modelini eleştiren Nuhoğlu,”Kamu kaynaklarını düzgün kullanırsanız bütün ihtiyaçları karşılayabilirsiniz. İyi bir yönetim oluşturmak istiyorsanız. İyi bir bütçe oluşturacaksınız, insana değer vereceksiniz. Ama şuanda yönetim şekli şuanda başkanlık sistemine dönüştürüldü. Başkanlık sistemi hakkında bizim ve halkın endişeleri var. Gelecekte ne olacak göremiyoruz. Fırınlarda ekmek çıkacak mı, eğitimde dünya ile yarışabilecek miyiz, sağlıkta çok iddialılardı yoğun bakımlarda sıra var. Bunun için gelecekle ilgili beklentilerimiz iyi gitmiyor.”şeklinde konuştu.

”VATANDAŞ OLAYI YERİNDE ÇÖZÜYOR”

Nuhoğlu partilerin içinde bulunduğu ittifak görüşmelerinin tabana nasıl yansıdığı sorusuna ise;”Bu soruya cevap vermesi gerekenler bence parti yöneticileri. Ama geçmiş seçimlerden deneyimlerimi söylemek gerekirse, vatandaş aslında kendisi bir çözüm getiriyor. Parti yöneticilerinin doğru bir karar vereceğini düşünüyorum. Vatandaş olayı yerinde çözüyor”dedi.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun açıklamalarının tamamını videodan izleyebilirsiniz!