Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AYNES Hakkında Flaş Karar.. Yeniden Devredildi!

Acıpayam’da faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri fabrikası Aynes yönetim kurulu üyelerine devredildiği bildirildi.

Acıpayam’da faaliyet gösteren Türkiye’nin



Edinilen bilgilere göre, FETÖ soruşturması dolayısıyla şirktein başına kayyum atanmıştı. Yönetim kurulunun başında bulunan kayyum idaresinde üretimini sürdüren fabrika sahibi Nevzat Serin’in FETÖ Davaları kapsamında yargılanması geçtiğimiz günlerde tamamlanması ile birlikte yönetimi TMSF’de olan Aynes’in bugün Nevzat Serin ve yönetim kurulu üyelerine devredildiği öğrenildi

Fabrikayı devralan Nevzat Serin ve yönetim kurulu üyeleri fabrikada yeniden çalışmalara başladığı belirtildi.

Nevzat Serin geçtiğimiz günlerde çıkarıldığı mahkemede dıştan mahkeme ile serbest kalmıştı.

Devir işleminden sonra fabrika çalışanlarına da bilgilendirilme yapıldı.

NE OLMUŞTU?

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasının ardından kayyum atanan Aynes AŞ’de aralarında şirket yöneticilerinin de bulunduğu 18’i tutuklu 21 sanık hakkında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullanmak ve aynı adreste kurulan başka bir şirket aracılığıyla yurt dışına para aktarıp örgüte finansman sağlamaktan 15 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. 22 Şubat 2017’de gerçekleştirilen operasyon ile 19 kişi tutuklanmıştı. 

AYNES’in yönetimine yönelik açılan FETÖ soruşturmasında eski yönetim kurulu başkanı Nevzat Serin’in yanısıra eski yönetim kurulu üyeleri Ayhan Batur, Mehmet Ali Özkan ve Tümay Çalışkan, şirket yöneticileri ve çalışanlardan Suat Hamit Salmaşır, Salih Bilgin, Onur Nayman, Mustafa Bağcı, Metin Tural, Mekke Yassıkaya, Mehmet Uysal, Hüseyin Aktürk, Harun Ekinci, Fatih Dikbakan, Erkan Altındal, Ali Rıza Işık, Ali Öztürk ve Eren Yazıcıoğlu gibi isimler yer almıştı.