Aynes’e neden Subaşıoğlu atandı?

Önceki dönem Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun AYNES’e kayyum olarak atanması Denizli’deki ekonomi çevrelerinde şaşkınlıkla karşılandı.

Aynes’e neden Subaşıoğlu atandı?

Merkezefendi Belediyesi’nin önceki dönem belediye başkanı olan Muhammet Subaşıoğlu’nun Acıpayam’da bulunan Türkiye’nin önemli şirketlerinden biri olan AYNES’e kayyum olarak atanması ekonomi çevrelerinde şakınlıkla karşılandı. AYNES’in asıl sahiplerinin FETÖ davalarının yargılanması ile kayyum yönetimine geçen AYNES’in kayyum heyetine önceki dönem Merkezefendi Belediye başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun atandığı haberi Denizli ekonomi çevrelerinde şaşkınlık yarattı.

Neden siyasi bir isim atandı?

31 Mart Yerel Seçimlerinde seçimi CHP Adayı Şeniz Doğan’a kaybetmesinin ardından sessizliğini koruyan eski başkanın kayyum olarak atandığı haberi, hangi vasfı nedeniyle kayyum atama tercihinin Subaşıoğlu’dan yana yapıldığı soruları sorulmaya başlandı. Özellikle yerel seçimlerden 2 ay sonra böyle bir atamanın yapılması detayı soru işaretlerine neden oldu. Yapılan bu atamanın ardından kamuoyunda ‘AYNES’te kaç tane kayyum var?’, ‘Kayyumlar ne kadar ücret alıyor?’ ,’Eski siyasi olan bir belediye başkanının kayyum olarak atanmasının nedeni nedir?’ ve eski başkan Subaşıoğlu’nun Aynes’teki görev tanımı tam olarak ne olacak?’  sorularına yanıt aranıyor.

Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlanan görevlendirme yazısına göre Muhammet Subaşıoğlu’nun 13 Haziran 2019 tarihinden bu yana Aynes gıda’da görevde bulunduğu öğrenildi.

Yayınlama: 22.07.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.