Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AYSİAD, Kıbrıs gezisinde kendilerine rehberlik eden Mücahit’in tedavisine destek oldu

Kıbrıslı Mücahit Dener Öymen, AYSİAD’ ın desteğiyle Denizli Cerrahi Hastanesi’nde, tedavi edilerek sağlığına kavuştu.

Kıbrıslı Mücahit Dener Öymen,

AYSİAD KKTC’nin bağımsızlık kararını desteklemek üzere, 01-04 Ekim tarihleri arasında adaya bir gezi düzenlemişti. İlk iki gün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Prof.Dr.Erhan Arıklı, Maliye Bakanı Dursun Oğuz tarafından kabul edilen ve KKTC Ticaret Odası ve Sanayi Odası ile bir dizi görüşme yapan AYSİAD gezinin son iki günü Adanın gezilmesine  ayırmıştı. Adanın gezilmesi için kendilerine bir Kıbrıs mücahidi rehber olarak verilen AYSİAD’ın gezisi amacına uygun bir şekilde gerçekleşti. Eski bir Mücahit olan Dener Öymen Kıbrıs’ın 1571’den günümüze uzanan hikayesini somut kültürel miras eşliğinde, bilgi, samimiyet ve duygu yüklü bir içerikle anlattı. Grup kendisinden çok memnun kaldı.

Tedavisi Cerrahi Hastanesinde Yapıldı

AYSİAD üyesi Prof.Dr. Bülent Topuz’un Dener’in yüzündeki şişlik dikkatini çekti. Dener’in bunun bir tümör olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini, ancak bu ameliyatın Kıbrıs’ta yapılamadığını anlattı. Bunun üzerine Prof.Dr.Bülent Topuz, Mücahit Dener’e kendisini Denizli’de ameliyat etmeyi teklif eder. Dener Öymen, bunu kabul eder ancak sosyal güvencesi Türkiye’de geçerli değildir. Bunun üzerine AYSİAD tedavi masraflarını üstlenir. AYSİAD Başkanı Mahmut Catlık, bir AYSİAD üyesi olan Denizli Cerrahi Hastanesi görevlisi Işıner Satoğlu ile görüşür ve Denizli Cerrahi Hastanesi, hastane masraflarından feragat eder.

Bülent Topuz: “Kanser Riski Vardı”

Hastalık hakkında görüşüne başvurduğumuz AYSİAD üyesi Prof.Dr.Bülent Topuz; “Mücahidimizin tükrük bezi tümörü vardı, ameliyat ile alınması gerekiyordu, aksi halde kansere çevirebilirdi. Bu operasyonun riski yüz felci olma durumudur. Bu nedenle pek çok hastanede yapılmaz. Tecrübe gerektiren bir operasyondur. Operasyonu Denizli Cerrahi Hastanesi’nde başarı ile gerçekleştirdik ve hastamızı şifa ile taburcu ettik” dedi.

AYSİAD’da Kıbrıs Konuşuldu

Mücahit Dener Öymen operasyondan birkaç gün önce geldiği Denizli’de, AYSİAD Dernek binasında “Anılarla Kıbrıs mücadelesi” başlıklı bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi. AYSİAD Başkanı Mahmut Catlık duygu yüklü bu sohbetten sonra Mücahit Dener’e günün anısına AYSİAD adına bir Çini ile teşekkür etti.