Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aziz Kocaoğlu’ndan Dikkat Çeken İttifak Çıkışı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Bornova Şeytan Deresi hafriyat atıkları depolama alanı ağaçlandırma törenindeki konuşmasında Büyükşehir Belediyesinin ağaçlandırma çalışmalarından Körfez Geçiş Projesi’ne ve Gördes Barajı’na dair önemli açıklamalarda bulunurken, yerel seçimlerde oluşan ittifaklarla ilgili sözleri gündem oluşturdu. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı

Başkan Kocaoğlu’nun ittifak çalışmaları hakkındaki “Genel seçimlerde olsa hiçbir sözüm yok. Yerelde de olur ona da lafım yok. Ama illeri ve ilçeleri paylaşmak olmaz. Böyle bir ittifak olmaz. Siyaseti partililer götürür, örgütleri ve hassasiyetleri vardır. Koskoca Cumhuriyet Halk Partisi “Ben şu illerde seçime girmiyorum, onu şu partiye bıraktım.” diyemez. Ben kimsenin üzerine bu lafı söylemiyorum, siyaset bilimi açısından konuşuyorum.” sözleri törene damga vurdu.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı FormatFactory23132300-caa4-4fdf-88f3-49efc83ab409.jpg

47 bin ağacın toprakla buluştuğu törene İBB Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Orman Bölge Müdür Vekili Mehmet Erol katıldı.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı FormatFactory08ef9cc7-c248-4ef3-995c-0a4d72b6efb8.jpg
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu

“UMARIM İYİ NİYETİMİZ, ‘ENGELLETTİLER’ DİYE SEÇİM MALZEMESİ YAPILMAZ”

Törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi verirken, Şeytan Deresi için “3 milyon 80 bin TL para ödedik. Gökdere’ye 3 buçuk milyon para ödedik. Yelki’ye de 4 milyon 137 bin TL para ödedik. İzmir Büyükşehir Belediyesi moloz döküm sahaları için Tarım ve Orman Bakanlığı’na 15 milyon 500 bin TL rehabilite etme parası ödemiştir.” diyerek, merkezi hükümetin ‘Çılgın Proje’ olarak nitelendirdiği tüp geçit projesinin iptal edilmesine değindi. Kocaoğlu, “Körfez Geçiş Projesi’nde ÇED raporu da iptal edildi. Bu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dolaylı yollardan yaptırdığı bir iş değildir. İzmir Büyükşehir Belediyesi zaten 15 senedir kendisi arkaya saklanıp kimseden bir şey rica etmemiştir. Yapacaksa, mücadele edecekse yargıya gidecekse kendi yapar. Uygun görülmemiştir. Umuyorum bizim bu iyi niyetimiz, merkezi hükümetimizin yapmak istediği projelere destek olma yaklaşımımız önümüzdeki yerel seçimlerde ‘engellettiler’ diye seçim malzemesi yapılmaz. Bunun yapılmamasını bugünden diliyorum. 2004, 2009, 2014’te İzmir’de seçimler centilmence yapılmıştır. 2019 seçimlerinin yine önceden olduğu gibi dostluk, kardeşlik havası içinde hizmet yarışı anlayışıyla gerçekleşmesini diliyorum. İzmirlilerin belediye başkanı olarak ve belediye başkanlığına devam etmeyecek bir ağabeyiniz, kardeşiniz olarak diliyorum” şeklinde konuştu.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı FormatFactory1ad625a4-dd09-4d1b-bb59-5c89c0306e16.jpg
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu

“DAHA İYİ TANIYAN VARSA HELAL OLSUN DERİM”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir’i Aziz Kocaoğlu’ndan daha iyi tanıyan pehlivanlardan söz edilmeye başlandı. Valla helal olsun derim. Saygı da duyarım. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 597 köyü karış karış gezen, her 100 dönümünde ne olup ne olmayacağını benden başka bilen bir adam varsa istediği yerde konuşalım. İzmir’i masaya yatıralım. Bazı arkadaşlar da İzmir sadece Konak, Kordon değildir diyor. Bir de şu Gültepe’ye bakalım diyor. İZSU geçen sene sadece yağmur suyu için proje yaptı. Sadece yağmur suyunu denize ulaştırmak için 28 milyon TL’lik yatırım yaptı. Bilmezsen konuşursun. Bilmezsen mangalda kül bırakmazsın. Önce bir işin nasıl yapılacağını bileceksin. Önce o işi yürekten yapmak isteyeceksin. O zaman yapabilirsin, herkes yapabilir.” dedi.

“CHP “BEN ŞU İLLERDE SEÇİME GİRMİYORUM” DİYEMEZ”

İttifaklar üzerinden net mesajlar veren Kocaoğlu, “Yerel seçimlerde Türkiye’de bir ittifak gündemi yakalandı, gidiyor. Genel seçimlerde ittifak olur, oldu. Hiçbir itirazım yok. Yerel seçimde de ittifak olur. Ona da bir itirazım yok. Ama illeri paylaşmak, ilçeleri, meclis üyeliklerini paylaşmak… Ben bu ilde aday çıkarmayacağım. Böyle bir ittifak olmaz. Siyaseti partililer götürür. Partilerin örgütleri vardır. Örgütlerin hassasiyetleri vardır. Koskoca CHP, cumhuriyeti kuran parti “Ben şu illerde seçime girmiyorum” diyemez. Ne İYİ Parti ne MHP açısından bu lafı söylemiyorum. Siyaset bilimi açısından söylüyorum. Hangi partinin şemsiyesi büyük? AK Parti… Gider birisi oradan aday gösterilir. Diğer taraftan lokomotif kimdir? Ana muhalefet partisi CHP, kim girecekse oradan aday olarak girer. Ama sandığa CHP girer! Türkiye Cumhuriyeti’nde ben başka partiye oy vermem, dedemin, babamın partisi der millet. Partisine sadıktır. Nasıl oy verecek bu insan? Verdiği zaman nereye savrulacak? Siyasette böyle bir şey yok. Örgüt dağılacak. Sadece CHP için değil ülke için söylüyorum. Demokrasiyi güçlendirecek olanlar siyasi partilerdir. Siyasi partilerin güçlü olması, tabanını koruması gerekir. Bu bir oyundur. Bir sürecin en önemli kararıdır. Başkanlık sistemiyle birlikte sistem iki partiyi dayatmaktadır. İki partili sisteme gidişin partilileri sağa sola savurmak ittifakıdır. Buradan sonunda bir parti güçlü çıkacak, diğer partilerin hepsinin kafası gözü yarılacak. İttifaka evet; ama Türkiye Cumhuriyeti’nde, her yerde, tek şemsiye altında. Kiminle ittifak yapıyorsan! Başka türlü olmaz. Bu demokrasiye de, ülkenin geleceğine de 81 milyon vatandaşa da zararlıdır. Ben aday değilim. Bunu sadece ve sadece siyasete gönül vermiş, hizmet etmiş, İzmir’e 15 sene belediye başkanlığı yapma onuruna ulaşmış sade bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, siyasetin geleceğinde gördüğüm gidişi değerlendirmek için konuşuyorum. Yukarıda ittifaklar yapılır ama ittifakın bu şekilde olmaması gerektiği konusunda ciddi çekincelerim var. Bunu tüm kamuoyuyla içtenliğimle ve ülke vatandaşı duyarlılığıyla paylaşmak istedim” diye konuştu.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı unnamed-file-4.jpg

“İZMİR, İSTANBUL OLMASIN”

Kocaoğlu, İstanbul ve İzmir kıyaslaması üzerinden gelen eleştirilere değinirken, “Yaşadığın kenti seveceksin. Yaşadığın kenti başka bir yerle kıyasladığın zaman iğneyi kendini çuvaldızı başkasına batıracaksın. Sadece belediye başkanını yıpratmak için ortalıkta dolaşmayacaksın. İzmir- İstanbul olmasın! İzmirliler İzmir’in İstanbul olmasını istemiyor. İstemedikleri için bizi destekliyorlar. Vapurlara pik saatlerde takviye olsun diye vapur kiralıyoruz. Oradan çalışmadıkları, körfeze uygun olmadıkları yönünde bazı haberler çıkıyor. Bunlar abesle iştigal etmektir. Bu boş işle uğraşmaktır.” şeklinde konuştu.

“STAT PARAVAN, AVM ŞAHANE!”

“Yine seçim geldi yine İzmir’in gündemine statlar geldi.” diyen Başkan Kocaoğlu, “Ben 2 stat sözü verdim. Bornova Belediyesi ile stadı bitirdik Göztepe şampiyon oldu birinci lige çıktı. Yine Tire Belediyesi’nin arazisini bulduk orada da bitirdik. Ben iki sözümü yerine getirdim. Dilerdim ki, isterdim ki Karşıyaka Spor Kulübüne yapsaydık. Yerini de bulmuştuk. Diğerini de Tınaztepe’de Göztepe için 30-35 bin kişilik kent stadı ve spor kompleksi yapalım. Uğraştık, didindik, niye Güzelyalı’ya, Karşıyaka Yalı’ya bunlar yapılır? Alsancak başımızın üstünde, destekliyoruz. İddia ediyorum; Güzelyalı stadı bittiği zaman spor yapılacak, maç izlenecek ama onun altındaki AVM ne olacak? Hep beraber göreceğiz. Karşıyaka’da da göreceğiz! Stat paravan, AVM şahane!” açıklamasını yaptı.

Konuşmanın ardından, tören katılımcıların hep birlikte fidan dikmesinin ardından sona erdi.