Babadağ Dokuma Tezgahları CHP Gündeminde!

% 127 elektrik zammıyla tezgahları susan dokumacı esnafının taleplerini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM Grupta gündeme getirdi.

Babadağ Dokuma Tezgahları CHP Gündeminde!
Yayınlama: 12.01.2022
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na, haftasonu Babadağ’da gerçekleştirdikleri dokumacı esnafının taleplerini aktardı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, esnafın isyanını TBMM Haftalık Grup toplantısında konuştu:

İŞLETMELERİN KAPANDIĞININ FARKINDA MISINIZ?

Elektriğe yüzde 127 zam. İnsaf ya, yüzde 127 zam! Nasıl geçinecek bu esnaf? Küçük fason iş yapan aile işletmeleri var. Denizli Babadağ Kelleci Mahallesi’nde çok sayıda kişi fason iş yapıyor. Elektriğe gelen yüzde 127 zamdan sonra yüzde 90 fason işletmeler kapatıldı. Kimse belki farkında bile değil.

HAYATIMDA BÖYLE BİRŞEY GÖRMEDİM!

Denizli Babadağ Kelleci Mahallesi’nden İbrahim Karakaya şöyle diyor: “Yaklaşık 14 yaşından beri bu mesleğin içindeyim. Bu zamana kadar hiç böyle bir darboğazla karşılaşmamıştık. Benim altı tane makinem var. Eşimle beraber işletiyoruz, kapattık makineleri, yapılır gibi değil. Ben hayatımda böyle bir şey görmedim, yüzde 127 zam… Hadi yüzde 100’ünü gördük de, yüzde 127’sini görmedik, kapattık”

KELLECİ KÖYÜNE ANKARA’DAN MESAJ

Şahin Çetin: “Kelleci Köyünde oturuyorum, yaklaşık 35 yıldır bu mesleği yapıyorum. İşlerimiz iyi bir şekilde gidiyordu. Bu elektrik faturası, elektrik fiyatının artması, dükkanı kapatmak zorunda kaldık” diyor.

MERAK ETME ZELİHA TEYZE: GELİYOR GELMEKTE OLAN

Babadağ Molla Ahmetler Mahallesi’nden 63 yaşında bir kadın, Zeliha Karakaya diyor ki: “Ben Zeliha Karakaya, 63 yaşındayım. Bu tezgahlar oğlumun. Elektrik çalıştığımızı kurtaramadığı için çalışmayı bıraktık. Bıktık artık… Daha önce çiftçilik yapıyorduk. Gübreye, her şeye zam geldi, bıraktık; şimdide tekstil bitti. Bunun neresi iyi bilemedim. Kim iyi yapacaksa, o gelsin artık” diyor. Zeliha; kardeşim hiç meraklanma geliyor gelmekte olan ve düzelteceğiz.

İKTİDARIN YENİYIL HEDİYESİ: % 127 ZAM

“Denizli’nin Babadağ ilçesinde ilçe merkezi Bekirler, Mollaahmet ve Kelleci Mahallelerinde yaşayan hemşehrilerimin yüzde 90’ı dokumacılıkla geçimini sağlamaktadır.” Diye konuşan Gülizar biçer Karaca’nın TBMM Genel Kurulu’nda 3.500’den fazla dokuma tezgâhı ile aile işletmesi olarak çalışan hemşehrilerime iktidarın yılbaşı hediyesi olarak sunduğu yüzde 127’lik elektrik zammı nedeniyle 1 Ocak’tan bu yana tezgâhlarını kapatmışlardır.

DOKUMA TEZGAHLARI SUSTU

Kelleci Mahallemizde 2 binden fazla tezgâh, Mollaahmet’te 500’ün üzerinde tezgâh, Bekirler’de 500’ün üzerindeki tezgâhlar da şu an sessiz, gelecekten bihaber ve çok sıkıntılı bir şekilde susmaktadır.

ZAMLARI DERHAL GERİ ÇEKİN

Dokumacılık yaparak ekmeğini kazanan hemşehrilerimiz çocuğunu buradan büyütüyor, karnını buradan doyuruyor; otuz gün çalışsa yirmi gününde elektrik faturasını ödemek zorunda. Bu nedenle bu zamları derhâl geri çekmelisiniz, geri çekmezseniz dokumacı esnafının sonu olacak ve dokumacı esnafı bu yılbaşı hediyesinin gereğini sandıkta sizlere verecek.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.