Bağbaşı Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi’nin Temeli Atıldı

Bağbaşı Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi’nin Temeli Atıldı
Yayınlama: 22.01.2018
A+
A-

Pamukkale Belediyesi’nin ilçenin geleceğine ışık tutacak, tüm bölgeye hizmet edecek vizyon projelerinden biri olan Bağbaşı Kültür, Sanat ve Yaşam Merkezi’nin temeli  atıldı. “Bu eser ortaya çıktığında, hep birlikte, başarımızın karşılığı olacak” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin, “Bağbaşı Mahallesi’nde yapımına başlanan Bağbaşı Kültür, Sanat ve Yaşam Merkezi sadece ilçemizde değil tüm Denizli’nin yeni buluşma merkezi olacak. Bu dev projenin maliyeti 55 milyon lirayı bulacak ve 2018 yılının Kasım ayının 20’sine kadar bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

Göreve geldiği günden bu yana, ilçede vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak adına projeleri hayata geçirmeye devam eden Pamukkale Belediye Başkan Gürlesin, günü birlik, geçici işler yerine kalıcı eserlerle, sadece Pamukkale’nin değil ve bölgenin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyor. Hafta sonu Aktepe Kültür Merkezi’nin temelini atarak, 2018 yılındaki yatırım atağına başlayan Başkan Gürlesin; Başkan Yardımcıları Selim Arkan, Adnan Kaya, Veli Demir, Türkay Gözlükaya ve Abdullah Sevinçli ile belediye meclis üyeleri, muhtarlar, birim müdürleri ve vatandaşların katılımı ile Bağbaşı Kültür, Sanat ve Yaşam Merkezi’nin de temelini sade bir törenle attı.

”Pamukkale Belediyesi’nin en büyük projelerinden biri”

Bağbaşı Vatan Bulvarı üzerinde inşaatına başlanan ve Pamukkale Belediyesi’nin en büyük projelerinden biri olan ‘Bağbaşı Kültür, Sanat ve Yaşam Merkezi’ için düzenlenen sembolik temel atma töreninde konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak vizyon projelerimizden biri olan Bağbaşı Kültür, Sanat ve Yaşam Merkezi’miz için sembolik temel atma töreni yapıyoruz. Önemli olan bunun bir an önce bitirilerek, halkımızın hizmetine sunmak olduğunun bilincindeyiz” dedi.

Arsasının tamamı Pamukkale Belediyesi’ne ait olan, vizyon proje toplamda 10 bin 872 metrekare alanda hayat bulacak. Kültür Merkezi, sinema salonları, kreş eğitim merkezi, bilgi evi, spor merkezi, oyun alanlarının da yer alacağı bu dev projenin binasının çatısında yeşil alanlar, spor alanları, oturma ve dinlenme alanları, su bahçeleri ve alışveriş alanları bulunacak. Ayrı bir blok olarak planlanan konferans salonları ise yaklaşık 800 kişiye aynı anda hizmet verebilecek. Büyük salon 575 kişilik olurken, küçük salonun kapasitesi ise 210 kişi olacak. Ayrıca “Bağbaşı Kültür, Sanat ve Yaşam Merkezi”nde 1150 metrekarelik fuaye ve sergi alanı da yer alacak. Kompleks içinde 4 adet sinema salonu bulunurken, salonlar oyun alanı ile aynı katta tasarlandı ve yeşil alanla bütünleşecekr. Kreş, Bilgi Evi ve Etüt Merkezi de yine bölgenin taleplerine karşılık verecek. Proje, ana temasında da engelsiz bir yaşam merkezi olarak ta tasarlanarak, engelli vatandaşların da rahatlıkla sosyal yaşantılarına katkı verecek bir proje olacak.

“55 milyonluk vizyon proje bölgeye hizmet edecek”

“Yapmış olduğumuz yatırımlarda 3-5 milyonluk yatırımlar değil” diyen Başkan Gürlesin, “İlçemizi geleceğe taşımak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. En büyük projelerimizden bir tanesi Bağbaşı Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi projemiz. Yeni belediyeyiz diyoruz. Buranın arsasını, sıfırdan satın aldık. Bu arsanın tamamı Pamukkale Belediyesi’nin oldu. Bu noktada, belediye meclis üyelerimize, belediye başkan yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. Bu bölgede gerçekten böyle çok amaçlı, engelsiz bir yaşam merkezine halinde ki bir yatırıma ihtiyaç vardı. Pamukkale Belediyesi olarak, yapmış olduğumuz yatırımlarda 3-5 milyonluk yatırımlar değil bölgeye göç verecek olan yatırımlara özellikle biz dikkat çekmek istiyoruz. Bağbaşı Mahallemizdeki bu yatırımımıza sadece bir mahalleye değil, çevresinde ki, Zümrüt’e, Gökpınar’a, Tekke’ye, Kayıhan’a, Zeytinköy’e, Kervanasaray’a, Hürriyet’e, Fatih’e ve elbette ki tüm ilimize hizmet edecek. Bölgeye, yeni bir hareketlilik, dinamizm getirecek” diye konuştu. Proje maliyeti yaklaşık 39 milyon olan yatırımın, arsa bedeli ile birlikte maliyeti 55 milyona ulaşan vizyon projeyi 2018’in Kasım Ayı’nın 20’sinde bitirmeyi hedeflediklerini de açıklayan Başkan Gürlesin, “Bölgesel yatırım bana göre çok önemli. Ve yerinin bugünkü değerini de içine alırsak, 50-55 milyonluk bir yatırım olacak. Bu 46 aylık bir belediye ile kıyaslandığında büyük bir yatırıma imza atacağız” diye konuştu.

Mahalleli adına Başkan Gürlesin’e Teşekkür Etti

Bağbaşı Mahalle Muhtarı Süleyman Çolak ise, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e mahallelerine bir hareketlilik, dinamizm kazandıracak olan dev proje için mahalleli adına teşekkür ettiğini ifade ederek, “Bugün burada Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi’mizin temelini atıyoruz. Sağ olsun Pamukkale Belediye Başkanımız Bağbaşı mahallemize bir öncelik tanıdı. Mahallemize büyük bir yatırım yapıyor. Başkanımıza böylesi büyük bir yatırımı Bağbaşı mahallemize yaptığı için teşekkür ederim” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.