Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Koca Aydın’da

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, bin 300 yataklı Aydın Şehir Hastanesi’nin sağlayacağı kapasite artışı ve kalitenin, Aydın’ı bölgenin sağlık üssü haline getireceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin

Aydın’a sağlık hizmetlerini ve yatırımlarını yerinde incelemek ve bir dizi ziyaretler için gelen Bakan Fahrettin Koca, programına Aydın Valiliği’nden başladı. Bakan Koca’ya Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra AK Parti Aydın Milletvekilleri, İl Başkanı Ömer Özmen ve İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz eşlik etti. Valilik önünde yöresel kıyafetli çocukların çiçekle karşıladığı Bakan Koca, protokol üyeleriyle selamlaştıktan sonra Vali Aksoy’u makamında ziyaret etti. Vali Aksoy’u ziyaretinin ardından basın açıklaması yapan Bakan Koca, pandemideki son durumu ve Aydın yatırımlarını değerlendirdi.

AYDIN HIZLA BÜYÜYEN BİR ŞEHRİMİZ

Aydın’da hizmetleri yerinde inceleyeceğini, mevcut ihtiyaçları belirleyeceğini belirten Bakan Koca, “Salgının etkisinin üzerimizden kalkmasıyla milletimizle yeniden bütünleşiyoruz. Bugün sağlık hizmet ve yatırımlarımızın detaylı bir değerlendirmesini yapmak üzere Aydın’dayız. Rivayet odur ki; Heredot Aydın için ‘Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü’ demiştir. Aydın binlerce yıllık Anadolu medeniyetlerine ev sahipliği yapmış, tarımı sanayisi ve turizmi ile hızla büyüyen bir şehrimizdir” dedi.

ŞEHİR HASTANESİ İLERİ TEKNOLOJİ İLE DONATILDI

Aydın’ın en önemli yatırımlarından Şehir Hastanesi’ne 2023 yılında kavuşacağını dile getiren Koca, şöyle konuştu: “Aydın’daki en önemli gündem maddelerimizden birisi artan ihtiyaçları karşılamaya yönelik sağlık yatırımlarımız. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla Aydın, sağlık alanında gücünü her geçen yıl arttırdı. Aydın, 2023 yılında bin 300 yataklı şehir hastanesine kavuşacaktır. En nitelikli sağlık hizmetinin sunulduğu ileri teknoloji ile donatılmış şehir hastanelerinin kıymeti pandemi döneminde daha fazla anlaşıldı. Şehir Hastanemizin sağlayacağı kapasite artışı ve kalite Aydın’ı bölgenin sağlık üssü haline getirecektir.”

YATAK KAPASİTESİ BİN 734 ARTACAK

Bakan Koca, “75 yataklı Didim Devlet Hastanesi’ni seneye bitirmeyi planlıyoruz. Nazilli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatımız beraberindeki Sağlık Kampüsü inşaatları ve Karacasu İlçe Hastanesi’nin yapımı hızla devam ediyor. Şuan inşaatı devam eden 6 yatırımımız tamamlandığında Aydın’ın mevcut yatak kapasitesine bin 734 yatak daha eklenmiş olacaktır. 50 yataklı Çine Devlet Hastanesi ve AMATEM merkezimizi Aydınlıların hizmetine sunacağız. Bunların dışında inşaat, etüt ve proje aşamasında 10 adet birinci basamak aile sağlığı merkezi, toplum sağlığı merkezi ve halk sağlığı laboratuvarı ve 112 istasyonlarının aralarında bulunduğu sağlık yatırımlarını hemşehrilerimizle buluşturacağız” diyerek devam eden yatırımlarla ilgili de bilgiler paylaştı.

SAĞLIK ORDUMUZ 2.5 KAT ARTTI

“Vatandaşlarının nitelikli sağlık yatırımlarına erişmesi, bu hastanelere can veren vefakar sağlık personelimiz ile mümkündür” diyen Bakan Koca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aydın’da sağlık ordumuz bu yıl itibariyle 2 bin 411 hekim ve diş hekimi olmak üzere toplamda 9 bin 966 kişiye ulaşmıştır. Bu sayı 2012’de toplam 3 bin 950’ydi. Yani nitelikli insan kaynağımız 20 yılda 2.5 kat artmış durumda. Acil sağlık hizmetlerinde de benzer durum söz konusu. 2002’de 12 olan 112 acil istasyon sayımızı bu yıl itibariyle 70’e yükselttik.”

ARTIK GÜVENDEYİZ

Pandemi döneminde önemli rol oynayan Bilim Kurulu’nun son toplantısını gerçekleştirdiğini ifade eden Bakan Koca, “Cumhurbaşkanımız Bilim Kurulu’nu kabul ederek toplantıda alınan kararları açıkladı. Neredeyse 2.5 senedir çok zorlu bir mücadele verdik. Bir milyon 300 bin kişilik sağlık ordumuzla birlikte milletimiz için fedakarlık yaptı. Bugün o zor dönemleri geride bırakmanın huzurunu yaşıyoruz. Artık güvendeyiz, çünkü aşımız, ilacımız var. Bu silah elimizde olduğu müddetçe hastalık artık büyük bir tehdit olmaktan çıkmıştır. Bundan sonra kişisel koruyucu tedbirlerle günlük hayatımızı sürdürmek istiyoruz. Maske zorunluluğunu da ulaşım ve sağlık kuruluşları haricinde gönüllülük esasıyla sürdürülecektir” diye konuştu. Bakan Koca, 65 yaş üstü vatandaşların hatırlatma dozlarını ihmal etmemeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca öksürük, burun akıntısı gibi herhangi bir üst solunum yolları belirtisi olan kişilerin maske takarak etrafındakileri korumaları gerektiğinin altını çizen Bakan Koca, vatandaşlardan da bu konuda hassasiyet göstermelerini hatırlattı.

AYDIN’DA VAKALAR 20’YE DÜŞTÜ

Aydın’da günlük vaka sayılarının 20’ye kadar düştüğünü açıklayan Koca, “Vaka sayımız dün itibariyle 2 bin 500’e kadar düşmüş durumda. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın tamamı mevcutta kronik hastalığı olan ve ileri yaştaki hastalarımızdır. Hastanelerimizde yoğun bakımlarda hastalarımız giderek azalmakta, Covid-19 servisleri birer birer kapanmaktadır. Aydın yoğun bakımda bu hastalık nedeniyle hiçbir hastası olmayan illerden biri konumundadır. Günlük vaka sayısı son dönemde ortalama 20’ye yakın seviyeyedir. Öngörümüz bu sayı düşerek sıfırlanacaktır” ifadelerini kullandı.