Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Özlü OSBÜK Ege Bölge Toplantısına Katıldı

İzmir’de Ege Bölgesi Sanayi

İzmir’de Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nun Ege Bölge Toplantısı gerçekleştirildi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda (EBSO) Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Ege Bölge toplantısı yapıldı. Toplantıya Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu ve EBSO Başkanı Ender Yorgancılar katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bilim ve teknoloji odaklı bir sanayi anlayışını merkeze aldıklarını, büyük ve güçlü Türkiye hedefine ilerlemenin şartının akıl ve bilimden geçtiğini dile getiren Bakan Özlü, 16 yılda bilim ve teknoloji alanında önemli yol katettiklerini ifade etti.

Özlü, 1962-2002 yılları arasında yıllık ortalama 2 OSB projesi biterken, 2003-2017 arasında yıllık ortalama 8 OSB projesinin tamamlandığını, Ar-Ge merkezi sayısının 16’dan 800’e, tasarım merkezi sayısının 7’den 157’ye çıktığını, bu merkezlerde çalışan insan sayısının 45 bine yükseldiğini bildirdi.

 “İnciraltı, OSB statüsünde olmalı”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ise OSB’ler için yer seçerken tarım açısından verimsiz bölgelerin belirlenmesi gerektiğini belirterek, yerli otomobil için Aliağa OSB ve Şakran arasında bazalt taş ocaklarının bulunduğu bölgeyi önerdiklerini kaydetti.

Kocaoğlu, İnciraltı için öngördükleri sağlık kampüsü projesinin de bir sağlık üretim bölgesi olarak OSB’ye benzeyen bir statüde ele alınmasını istediklerini, bu şekilde yapılacak planlamanın İzmir’i yakın coğrafyaya şifa dağıtan bir sağlık üssü haline getireceğini dile getirdi.

Aydın Valisi Selim Köşger’in de katıldığı toplantı, açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam etti.