Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Baklan,Bekilli ve Çal’ın tarihini yerinde öğrendiler

Çal Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği etkinliklerine devam ediyor. Dernek üyeleri Baklan, Bekilli ve Çal’a gezi düzenledi. Yörenin tarihi değerleri uzmanlar tarafından üyelere anlatıldı.

Çal Yöresi Yardımlaşma ve

Çal Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği sosyal aktivitelerine bilgiyi katmaya devam ediyor. Dernek Baklan, Bekilli ve Çal yöresinin kültürel ve tarihi zenginliklerini yerinde inceleme fırsatı buldu. Yöreye düzenlenen gezide Pamukkale Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi İbrahim Balık ve Araştırmacı Yazar Ümit Şıracı dernek üyelerine yörenin değerlerini anlattı.

Düzenlenen geziye dernek yönetiminden Dr. Bülent Topuz, Hüdaverdi Akbeyik, Mehmet Ali Gülek, Mustafa Örgüt ve Bekilliler Derneği Başkanı Yusuf Hoca’nın yanı sıra 30 dernek üyesi katıldı.

BAKLAN,BEKİLLİ VE ÇAL TARİHİ YERİNDE İNCELENDİ

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever’in verdiği kahvaltı ile başlayan gezide Baklan Boğaziçi Camii, Hüsamettin Gazi Türbesi, Baklan Tekke Camii, Çivril Özdemirci Mezarlığı’nda damgalar,Çal Yıkık Minare, Hançalar Köprüsü, Şalvan Camii, Süller Müftü Evi ve Mezarı, Çalçakırlar Cem Evi, Ortaköy Saray Evi, Apollon Tapınağı, Bekilli Huzurevi ve Çal Gazi İlk Mektebi ziyaret edilerek Pamukkale Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi İbrahim Balık ve Araştırmacı Yazar Ümit Şıracı’dan önemli tarihi bilgiler alındı.

Gezinin sonunda Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ve Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Çoban Çal Kumral mesire alanında dernek üyelerini ağırladı.

HABER:ORAL CAN TATAR