Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Baklan’da büyük atılım! 2 kooperatif faaliyete başladı, İhtisas OSB müjdesi

Denizli’nin Baklan ilçesinde büyük bir üretim atılımı başladı. Bir çok tarımsal ürün çeşitliğine sahip Baklan Ovası’nın verimi 2 kooperatif faaliyetine başladı. Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever Üretim, Pazarlama ve Satış Kooperatifi’nin üretime başladığını, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin ise Güney Ege Kalkınma Ajansı’na(GEKA) ilk projesini sunduğunu söyledi. Başkan Gülsever, ihtisas gıda OSB çalışmaların ise bakanlıkta başlatıldığının müjdesini verdi.

Denizli'nin Baklan ilçesinde büyük

Baklan’da üretimle şahlanmak için büyük bir adım attı. İlçede kurulan Ticaret Bakanlığı destekli Üretim, Pazarlama ve Satış Kooperatifi üretime başlarken, Tarım Bakanlığı Destekli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin ise GEKA’ya ilk projesini sundu. Üretim, Pazarlama ve Satış Kooperatifi’nde kadınlar ilçenin yöresel lezzetlerini hazırlamaya başladılar. Ticaret Bakanlığı’ndan 110 bin TL hibe desteği alan kooperatife paketleme, sıvı dolum, jeneratör, ezme makinesi gibi bir çok üretim aracı kazandırıldı. Belediye iştirakli kooperatifin yaklaşık 200 bin liralık masrafı hibe ve belediye bütçesinden karşılandı.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı a423f12d-042c-4031-a2e5-08d41ade4632-1024x768.jpg

BAŞKAN GÜLSEVER KOOPERATİFİ TANITTI

Kooperatifler hakkında Deda Haber’e konuşan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever,” Bölgemiz açısından olması gereken girişimlerdi. Bizler her zaman üreticimizin yanındayız. Üretim, Pazarlama ve Satış Kooperatifi’nde kadınlarımız üretime başladı. Bu kooperatif kadınlarımıza istihdam sağlayacak. Biz de belediye olarak elimizden geleni yapacağız. Kaymakamlık, halk eğitim, İŞKUR da gerekli desteği verecek. Erişte, bulgur, el işleri, hamur işleri, pekmez, sirke, reçel, bahçelerde üretilen ürünler, alıç, ahlat armutu çok sayıda ürün bu kooperatiften sofralara gidecek. Bölgede yetiştirilen bademler paketlenerek satılacak. Denizli piyasası ve çok sayıda piyasaya elektronik ortam satışa arz edilecek. Başarılı olacaklarına inanıyoruz. Üretimde çeşitliliği sağlamak istiyoruz. Kooperatifimiz teşvik kapsamında olduğu için makinelerin kademe muafiyet sıfırdır. Ben bu önemli projeye tüm kadınlarımızın katılmasını bekliyorum” dedi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı ea2981c9-1637-4f02-b6d7-835240e2ae0f-1024x768.jpg

TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ İLK PROJESİNİ SUNDU

Bir diğer kooperatif girişimi ise Tarımsal Kalkınma Kooperatifi oldu. Başkan Gülsever, kooperatifin GEKA’ya ilk projesini sunduğunu ve yaş sebze meyve kurutama makinesinin kazandırıldığını belirtti.

SON MÜJDE GIDA İHTİSAS OSB

Başkan Gülsever’den Denizli ve Baklan’a son müjde ise Gıda İhtisas OSB hakkında geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile son görüşmesinde çalışmaların başladığı bilgisini alan Gülsever çok yakında somut adımların atılacağını söyledi.