Baklan’da süt fabrikası hizmetine açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan kararname ile Denizli’nin Baklan İlçesi’nin de aralarında bulunduğu birçok ilçeye teşvik verildi. Bu kapsamda Baklan İlçesi’nde iş adamı Bünyamin yakar tarafından DESTİM Süt Fabrikası tamamlanarak üreticinin hizmetine sunuldu.

Baklan’da süt fabrikası hizmetine açıldı

Baklan İlçesi’nde tarım ve hayvancılığın gelişmesine büyük bir ivme kazandıracak, süt sığırı hayvancılık işletmeleri için önem arz eden, iş adamlarından Bünyamin Yakar tarafından yapılan DESTİM Süt Fabrikası tamamlanarak üretime geçti.

BAKLAN TEŞVİK ALAN İLÇELER ARASINDA YER ALIYOR

Çiftçilerin hayvancılık işletmelerinde güvenle üretilen sütler, günümüzün son teknolojisi kullanılarak inşa edilen süt fabrikasında titizlikle işlenerek süt ve süt mamulleri olarak halkın tüketimine sunuluyor.

Baklan Belediyesi ilçeye böyle bir tesis kazandırdığı için iş adamı Bünyamin Yakar’a, projenin hayata geçirilmesinde teşviklerini esirgemeyen Tarım ve Orman Bakanına ve İl TKDK kurumuna ayrıca teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan kararname ile Baklan İlçesi’ne de teşvik kapsamına alınan ilçeler içerisinde yer alıyor.

“YATIRIMCILARIMIN DAİMA YANINDAYIZ”

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever “İnsanoğlunun doyma ve doyurulmasında hayati önem arz eden, ülkeler için stratejik konumda olan özellikle tarım sanayi tesislerinin ilçemizde kurulumu konusunda iş adamlarımızı davet ediyoruz. 

Yatırımcılarımızın daima yanındayız. Çalışmalarımız, çabamız, gayretimiz ve talebimizle inşallah yakın gelecekte ilçemizde birçok gıda, tarım sanayi tesislerinin yapımı peş peşe gerçekleşecektir. İlçemizde yapımı devam eden ikinci tarım sanayi tesisin inşası da tamamlanmak üzeredir.  

İlçemizde İhtisas Gıda Organize Sanayi Bölgesi kurulumu ile ilgili Bakanlıklar arası çalışmalarımız, İldeki kamu kurumları, sivil kuruluşlarımız ve iş adamlarımızla görüşmelerimiz devam etmektedir. 

Birlikteliği oluşturarak İlçemizin, Yöremizin, İlimizin ve Ülkemizin gayri safi ekonomisine katkı verecek olan Tarım Sanayi Tesislerinin kurulumu için katkı ve katılım sağlayacak olan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Yayınlama: 20.01.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.