Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Akbaba’dan Honaz Seçimleri ve Gündeme Dair Önemli Açıklamalar

Honaz’da 2 Haziran’da yenilenecek yerel seçimler öncesi CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba Denizli Deda Haber’e önemli açıklamalarda bulundu. 31 Mart seçimlerinde gerginliklere sahne olan Honaz’da yenilenecek seçimlerde seçim güvenliği için yaptıkları girişimlere değinen Başkan Akbaba,”Süreç içerisinde çok önemli kişilerin Honaz’a gelebilir. Belediye başkanları, bakanlar, üst düzey siyasiler, genel başkanlar belki Cumhurbaşkanı gibi..”dedi. Akbaba, Honaz’a ziyarette bulunacak kişiler hakkında da bilgiler verdi.

Honaz'da 2 Haziran'da yenilenecek


CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, 2 Haziran’da gerçekleşecek Honaz seçimleri öncesinde gündemi değerlendirdi. Başkan Akbaba,Seçimlerin tekrarı, Honaz’da seçim süreci, 31 Mart seçimlerinde meydana gelen gerginlikler, 2 Haziran’da meydana gelebilecek ler, Honaz’a ziyareti beklenen CHP ve İYİ Partili siyasiler ve Türkiye gündemine oturan Aydın’da FETÖ sanığının ifadesinde Ekrem İmamoğlu ve Özlem Çerçioğlu’nun ismini geçirmesinin istendiği iddiası hakkında konuştu.

”SEÇİM KAYBEDİNCE KİMİN SAYGISIZCA VE ERDEMSİZ HAREKET ETTİĞİ ORTADADIR”

CHP İl Başkanı Akbaba röportajda ilk olarak Honaz ve İstanbul’da seçimlerinin ertelenme kararlarını değerlendirdi. Akbaba,”Ben seçim iptallerinden bir hukukçu, bir seçmen olarak ve bir vatandaş olarak hicap duyuyorum. Çünkü hukuki ve somut bir delil olmaksızın iptaller söz konusu oldu. Bugün öyle bir duruma geldik ki.. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devleti diyoruz ancak verilen kararlar,’Hukuk devleti miyiz’ sorusunu akıllardan çıkarmıyor. YSK’nın bazı nedenlerle verdiği iptal kararındaki en önemli sıkıntı hür iradesiyle oyunu kullanan vatandaşın iradesine saygı duyulmamasıdır. İnsanlar seçim psikolojisinden çıkıp kendi ekonomik geleceklerini düşünmek için bir tercihte bulundular. Ama geldiğimiz noktada Millet İttifakı’nın kazandığı il ve ilçelerde karşı tarafın itirazları koşulsuz şartsız kabul edildi. Bugün baktığımızda ‘Sandıktan çıkan sonuca saygı göstermemiz lazım’ anlayışına CHP yıllardır uyarken ama seçim kaybedince kimin saygısızca ve erdemsiz hareket ettiği ortadır”dedi.

CHP HONAZ’IN KİRAZ TARLALARINDA OLACAK

Honaz’daki seçim sürecinden bahden Akbaba,”31 Mart’ta seçim gerçekleşti ve 12 gün sonra iptal kararı geldi. Bizde ayın 15’nde bir seçim seferberliği ilan ettik. Aradan 1 ay geçti. 1 aydır Honaz’da hemşehrilerimizle bir araya geliyoruz. Ramazan ayı içerisindeyiz birlikteliklerimizi sevgi, saygı, hoşgörü içerisinde yerine getiriyoruz. Bir kaç gün içerisinde Honaz’da hasat zamanı geliyor. Honaz’da tarlalarda kirazlar toplanacak. Biz onlarla birlikte tarlalarda olacağız. Bunu oy vermeleri için değil onlardan biri olduğumuzu göstermek için yapacağız”ifadelerini kullandı.

AKBABA ŞEHİTLER İÇİN KIRMIZI ÇİZGİYİ ÇEKTİ

31 Mart seçimleri ve sonrasındaki gergin havayı değerlendiren Akbaba,Sayın Genel Başkanımıza yapılan saldırıyı kabul etmek mümkün değil. Son derece utanç verici, üzüntü verici bir durumdu.. Biz CHP olarak şuna inanıyoruz, Şehitlerimiz bizim şehitlerimiz.. Her kim ki bizim askerimize saldırıda bulunuyorsa hain ve teröristlerdir. Biz şehit cenazelerine giderken siyasi kimliklerimizden arınarak gidiyoruz. Çünkü biz Türküz, biz erkeğiz, biz askerlik görevini yerine getirmiş insanlarız. Bizim tek tek yaptığımız şehidimize, ‘Sen bizim için bu ülkeyi savunmaya çalıştın,biz senin yanındayız’ demektir. Bizim siyasi propaganda, menfaat gibi bir beklentimiz olmadı, olamaz”dedi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı IMG_3053.jpg
CHP İl Başkanı Mahir Akbaba

”31 MART’TA HONAZ’DA FİZİKSEL ŞİDDET,HAKARET,TEHDİT VARDI”

31 Mart seçimlerinde Honaz’da gergin bir havanın bulunduğunu belirten Akbaba, yaşanan olayları ve 2 Haziran için alınan önlemleri aktardı. Akbaba,”Honaz’da seçim döneminde de bir takım sıkıntılar oldu. CHP ve İYİ Parti’nin sağ duyusu ile olaylar büyümedi. Çünkü orada fiziksel şiddet, hakaret, tehdit vardı. Araçlarımızın, seçim binalarımızın camlarının kırılması meydana geldi. Biz o zaman gerekli yerlele görüştük. Seçimin tekrarlanması kararı verildikten sonra da ilçe başkanımız, belediye başkan adayımız, valilik, emniyet müdürlüğü, kaymakamlık ve şuanda orada vekaleten başkanlık konumunda bulunan makamlarda ziyaretlerde bulunduk. Daha önce neler yaşadığımızı anlattık. Hassasiyetlerimizi ilettik. Gerekli önemlemlerin alınmasını istedik. Çünkü süreç içerisinde çok önemli kişilerin Honaz’a gelebileceğini belediye başkanları, bakanlar, üst düzey siyasiler, genel başkanlar belki Cumhurbaşkanı gibi.. Dolayısıyla oluşabilecek herhangi bir olayın Denizli’ye ve Türkiye’ye sıkıntı yaşatabileceğini ilettik. Gereğinin yapılacağına inanıyorum”dedi.

HONAZ’A BEKLENEN İSİMLER

Honaz’a gelebilecek önemli isimlerden bahseden Akbaba bu isimleri şu şekilde sıraladı; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, aslen Honazlı olan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve program ayarlama çalışmalarının hala devam ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu..

”AYDIN’DAKİ OLAYIN AYNISININ DENİZLİ’DE OLUP OLMAYACAĞININ GARANTİSİ YOK”

Mahir Akbaba röportajın sonunda özellikle sosyal medyada büyük yankı bulan Aydın’da FETÖ sanığına ifadesinde Ekrem İmamoğlu ve Özlem Çerçioğlu’nun isimlerini geçirmesi yönünde telkin iddiaları hakkında konuştu. Akbaba konu hakkında,”Sosyal medyadaki paylaşımı incelediğimizde bir hukukçu olarak ceza dosyalarındaki yazı karakterine ve formata uygun olduğunu gördüm. Ancak Aydın Ceza Mahkemesi’nde 14 Mayıs’ta gerçekten böyle bir dosya görüldü mü? Gerçekliği doğru mudur? Bunu incelemek lazımdır. Konunun şöyle bir hassasiyet noktası var. Sizler hukuk devletinde sanık, tanık ya da dosyanın başka bir noktasında bulunan kişileri etki altına almaya çalıp, yalan beyan almaya sürüklerseniz, bu Türk Ceza Kanunu’nda suçtur. İfadeyi okuduğunuzda, mevcut siyasileri veya siyaset arenasında iddiası olan kişileri, CHP’li başkanların isminin geçirilmesinin talep edilmesi son derece endişe vericidir. Bunun aynısının Denizli’de şahsımla ilgili olup olmayacağını bir garantisi yok. İçim rahat, vicdanım rahat bizim herhangi bir terör örgütü ile bağlatımız yok. Böyle bir iddia atılırsa gereğini söyleriz. Ama normal bir vatandaş için böyle bir iddia gelirse o vatandaşın bu belanın içinden çıkması oldukça zor görünüyor. Ben bu durumları çok tehlikeli görüyor ve ülkemize, milletimize bir faydası olmadığını düşünüyorum”ifadelerini kullandı.