Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Akcan, 8 asırlık gelenekte bu sene neler olacağını anlattı

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, 846. Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı, Çal Bağ Bozumu Kültür Ve Sanat Festivali öncesi basın mensupları ile buluştu. Başkan Akcan, iki önemli organizasyon hakkında açıklamalarda bulundu.

Çal Belediye Başkanı Fethi

https://www.facebook.com/TVpamukkale/videos/2524685160954672/

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ve Başkan Yardımcısı Adnan Tatar Çal Kumral Mesireliği’nde basın mensupları ile bir araya geldi. 24-25 Temmuz’da gerçekleştirilecek 846. Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı ve 6-7-8 Eylül’de gerçekleştirilecek Çal Bağ Bozumu Kültür Ve Sanat Festivali öncesi etkinlikler hakkında bilgilendirme yapan Akcan, tüm vatandaşları bu önemli organizasyonlara davet etti.

Toplantıda ilk olarak 846.’sı yapılacak olan Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı hakkında konuşan Akcan,”Bu etkinlik bizim için kültürümüzü yaşatmak, bu toprakların Türk toprağı olduğunu göstermek ve kültürümüzü dünyaya tanıtmak çok önemli. Bu geleneği bugünlere getiren herkese teşekkür ediyorum. 5 yıl önce,’İspanya Boğa Güreşlerinin alternatifi olacak” dediğimiz etkinliğimiz o yöne doğru gidiyor. Bu sene her sene olduğu gibi çoban arkadaşlarımız tüm işlerini güçlerini bırakarak buraya geliyorlar. Heyecanlıyız, her geçen yıl katılım sayısı arttığı için mutluyuz”dedi.

846. SUDAN KOYUN GEÇİRME VE ÇOBAN BAYRAMI’NDA NELER OLACAK?

846. Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı’nın bu seneki programından bahseden Akcan,”24 Temmuz Cumartesi günü sabah 09:00’da çoban köpeği güzellik yarışması ile başlayacağız. Geçen sene başlattığımız yarışma büyük ilgi gördü. Bu sene 1000’in üzerinde hayvansever etkinliğimize katılacak. Ülkemizin çeşitli illerinden katılım olacak. Günün ilerleyen saatlerin de Yörük Kültürünü yaşatmak için bir göç geçekleştireceğiz. İlk gün etkinliklerimiz akşama kadar devam edecek. 25 Temmuz Pazar günü ise Sudan Koyun Geçirme yarışmamız tüm gün sürecek”şeklinde konuştu.

DEVLET BAHÇELİ GELECEK Mİ?

Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı etkinliğine Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım Bakanlığı temsilcilerini, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi davet ettiklerini belirten Akcan, Devlet Bahçeli ile olan görüşme hakkında,”Ziyaretimde kapıdan girer girmez Sayın Bahçeli,”Güzel koyunların olduğu etkinliğe mi davet edeceksiniz”dedi. Bize muhakkak gelmeye çalışacağını, sıkışık programda zaman bulunması halinde katılacağını iletti. Katılmasa daha ilerki yıllarda katılacağını söyledi”dedi.

MENDERES UYARISI

Akcan, bu önemli etkinliğin önümüzdeki yıllarda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından üstlenerek Türk Kültürünün yaşatılması gerektiğini dile getiren Akcan, çok önemsedikleri bir konu hakkında duyuru yaptı. Akcan,”Her geçen gün su kaynakları yok olmakta, olan kaynaklar da olanca kirliliği ile devam etmekte. Biz bu etkinliğimizi Büyük Menderes nehri üzerinde kuruyoruz. Ancak Büyük Menderes çok büyük kirlilik içerisindedir. Eskiden insanların su içtiği, çocukların yüzmesini öğrendiği nehir, şuanda içler acısı durumda. Bu kirliliği önleyemezsek önümüzdeki yıllarda Sudan Koyun Geçirme etkinliklerini yapamaz duruma geleceğiz”dedi.

ÇAL BAĞ BOZUMU VE KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ’NDE NELER OLACAK?

Başkan Akcan 6-7-8 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 22. Çal Bağ Bozumu Kültür Ve Sanat Festivali hakkında da bilgi verdi. Akcan,”22.’sini düzenleyeceğimiz festivalimiz 6 Eylül Cuma günü 13:00’da kortejimiz ile başlyacak festivalimiz, halk oyunları gösterileri,Pekmez kaynatma, bağ bozumu, kültürel etkinlikler, resim sergileri, konserlerle dolu dolu bir festival geçireceğiz. Ayrıca 3 günde üzüm çiğneme ve pekmez yapımı programları olacak. Ben tüm vatandaşarımızı davet ediyoruz”dedi.

”FESTİVALİMİZ TÜRKİYE’NİN EN ESKİ ŞENLİKLERİNDEN”

Akcan Çal Bağ Bozumu Kültür Ve Sanat Festivali’nin Türkiye’nin en eski şenliklerinden biri olduğunu dile getirerek,”Tarihi çok eskiye dayanan festivalimiz ,uzun yıllar çeşitli engeller yüzünden, geçmiş başkanların konuya ilgi göstermemesinden dolayı aksatıldı. 2013 yılında tekrar başlattığımız festivalimizde şehitlerimizin çok olduğu 2 yılda onlara saygımız dolayısıyla gerçekleştiremediğimiz festivalimizi aksatmadan yapmaya çalıştık”ifadelerini kullandı.

HABER:ORAL CAN TATAR