Başkan Akcan’ın Çağrı Halil Oğuz’u Sağlığına Kavuşturdu

Başkan Akcan’ın Çağrı Halil Oğuz’u Sağlığına Kavuşturdu
Yayınlama: 21.09.2018
A+
A-

Denizli’nin Çal İlçesi Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın Çal’da doğan memleketinden yıllarca uzak kalmış vatandaşları tekrar Çal’a davet etmesi meyvelerini veriyor. Başkan Akcan’ın çağrısına uyan Halil Oğuz memleketinde kurduğu ‘Hobi Bahçesi’ ile sağlığına kavuştu.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın çağrıları sonuç verdi. Başkanın yıllar önce memleketinden ayrılan vatandaşlarının tekrar Çal’a yerleşmesi için ısrarlı çağrılarına karşılık veren isimlerden biri olan Halil Oğuz mutlu bir hayata adım attı.

Halil Oğuz memleketine geri dönüşü ile birlikte kurduğu ‘Hobi Bahçesi’nde binbir çeşit sebze ve meyve yetiştirmeye başladı. Oğuz’un bahçesinde domatesinden salatalığına, eriğinden şeftalisine ve birçok farklı lezzet bulunuyor. Hobi bahçesinde, gazeteci Ahmet Deda ve Pamukkale TV ekibi Halil Oğuz ve Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ı ziyaret etti.

BAŞKAN AKCAN;”BİZLER SİZLERİ CENAZELERİNİZDE DEĞİL, SAĞLIĞINIZDA BEKLİYORUZ”

Halil Oğuz’un Hobi Bahçesi’nde Pamukkale TV’ye açıklamalarda bulunan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan,”Halil kardeşimizi tekrar tebrik ediyorum. Çal doğmuş ama yıllarca dışarıda kalmış, dışarıda emekli olmuş ve emekliliğini yaşamak içinde tekrar Çal’a yerleşti. Biz yıllardır çağrıda bulunuyorduk. Çalışmak için dışarıya gidiyoruz ama emekli olduğumuzda memleketimize gelip yerleşmemiz ve orada istihdam yapmamız gerekiyor. Bize sloganımızdan dolayı kızdılar ama bizler sizleri cenazelerinizde değil, sağlığınızda bekliyoruz demiştik. Halil kardeşimizde bu çağrılara uyan kardeşlerimizden bir tanesi.”dedi.

ÇAL’A YERLEŞMEK İSTEYENLERE TEŞVİK VAR

Çal’a yerleşmek isteyenlerin bürokrasi anlamında hiçbir sıkıntı yaşamayacağını dile getiren Halil Oğuz ise;”2014 yılında ben Çal’da ev yapmaya başladığımda bürokrasi olarak önümüzde hiçbir engel yoktu. Tam tersine teşvik vardı. Hiçbir sorun yaşamadım. Kısacası bu işlere başlamak için hiç yorulmuyorsun. Yeter ki içinde bir istek olsun.” dedi.

ŞİFAYI ÇAL’DA BULDU

Çal’a yerleşmesinin ardından ilaç kullanmayı bıraktığını dile getiren Oğuz,”Ben şeker hastasıyım. Denizli’de 7 tane ilaç kullanıyordum. Şeker 150-160 arasında gidip geliyordu. Abartısız söylüyorum, 25 gün burada hiç ara vermeden kaldım. Hiçbir ilaç kullanmadım.”dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.